200.000 bezoekers op Vlootdagen

chris had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Nationale Vlootdagen in Den Helder hebben dit jaar ongeveer 200.000 bezoekers getrokken. Vorig jaar kwamen er ruim 260.000 mensen op dit evenement af. Met name het minder aangename weer op de eerste twee dagen is de oorzaak van het afgenomen aantal bezoekers. Net als de voorgaande jaren was zondag de drukste dag. Op die dag kwamen 90.000 mensen, zaterdag waren dat er 80.000 en vrijdag 20.000.

Tijdens de Vlootdagen, die gehouden worden op het marineterrein in Den Helder, toonden de bezoekers vooral belangstelling voor de landingsdemonstraties. Voor het eerst werd de Nederlandse marine hierbij ondersteund door Britse mariniers, in het kader van de viering van de dertigjare samenwerking tussen de Koninklijke Marine en de British Royal Navy.

Door laaghangende bewolking lukte het de parachutisten van de Koninklijke Marine niet hun kunsten te vertonen. Op deze kleine tegenvaller na zijn de dagen probleemloos verlopen. De wachttijden voor een bezoek aan de vele opengestelde schepen waren beperkt; alleen bij de onderzeeërs liepen die op tot twee uur.