FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 20 juni 2003

Snelste ronde Alonso onverwacht

HPoi wist ons vandaag het volgende te melden:

Het blijft vooralsnog een mysterie hoe Fernando Alonso de snelste raceronde op circuit Gilles Villeneuve kon zetten. Op papier was het niet waarschijnlijk, en voor de race maakte Renault ook nog duidelijk haar kansen niet zo heel hoog in te schatten.

Het Canadese circuit is vooral snel optrekken en heel hard remmen, en is dus erg zwaar voor zowel motoren als remmen, zo wist Renault engineer Fabrice Lom te melden. Een sterke motor met veel koppel bij lage toeren is dan ook nodig om goed uit de bochten te kunnen komen. En het chassis moet zorgen voor voldoende tractie in de langzame bochten.

Dat laatste is voor de Renaults geen probleem, maar de motoren van Renault hebben minder vermogen dan die van sommige andere teams. Ook Alonso zei voor het weekend dat de auto niet echt goed geschikt was voor het circuit. Het is dan ook opmerkelijk te noemen dat juist hij de snelste ronde op zijn naam wist te zetten. Hij deed dit aan het eind van zijn tweede stint, vlak voordat hij weer binnenkwam voor brandstof.

De auto zal dus vrijwel leeg geweest zijn op dat moment, maar dit roept weer een ander vraag op: "Als de auto zo'n snelle ronde in de race kon rijden, hoe presteerde Alonso het dan in vredesnaam om in dezelfde tijd in de kwalificatie te zetten met veel brandstof aan boord?" In de kwalificatie moet de auto behoorlijk vol geweest zijn, want Alonso ging pas na 26 ronden de pits in. Michael Schumacher deed dat al na 21 ronden.

De meeste coureurs waren tijdens de race minder snel dat in de kwalificatie, de uitzonderingen waren eigenlijk alleen die coureurs die geen goede kwalificatie hadden gereden. Zo waren Michael Schumacher en Juan Pablo Montoya zo'n drie tiende seconde langzamer in de race. Rubens Barrichello was in de kwalificatie acht tiende seconde sneller, en Ralf Schumacher zelfs een volle seconde. Dat Michael Schumacher langzamer ging rijden en Fernando Alonso zodoende dichterbij kon komen is geen verklaring voor de buitengewone snelheid in de kwalificatie. Alonso was zowel in de kwalificatie als in de race vierde, er kan dus niet echt van een slechte kwalificatie worden gesproken.

De engineers van andere teams proberen erachter te komen hoe ze hetzelfde kunststukje kunnen uitvoeren. Ze moeten alleen eerst zien te begrijpen hoe het gedaan is.

Maar aangezien magie niet bestaat in Formule 1 zal het wel niet al te lang duren voordat er iemand acher komt...

Voetbal: Kameroen wint van Brazilië

Kameroen heeft in het toernooi om de Confederations Cup huidig wereldkampioen Brazilië verslagen met 1-0. In het Stade de France zorgde Samuel Eto'o, spits van Real Mallorca, voor het enige doelpunt. In dezelfde groep won Turkije met 2-1 van de Verenigde Staten.

In de andere groep won gastland Frankrijk afgelopen donderdag al met 1-0 van Colombia. Japan behaalde een makkelijke overwinning op Nieuw-Zeeland: 3-0.

Zaterdag speelt Brazilië tegen de Verenigde Staten. Kameroen en Turkije strijden dezelfde dag om de koppositie in Groep B.

Voor meer voetbalnieuws kijk je op de FOK! Competitiemanager.

Speciale zaterdageditie Metro

Vanwege het vierjarig bestaan van de gratis krant Metro, verschijnt er aanstaande zaterdag, 21 juni, een speciale extra editie. Alle advertentieruimte in de krant is die dag ingeruimd voor telecomaanbieder T-Mobile.

Volgens algemeen directeur Silvio de Groot van Metro Holland, past het bij het concept van de krant dat enkel T-Mobile in de speciale uitgave mag adverteren: "Wij hebben de afgelopen maanden diverse nieuwe advertentieconcepten ingevoerd, zoals een outsert van vier pagina's om de krant heen, een folderinsert in het hart van de krant en de skyboxes op de voorpagina en nu volgt dus de volgende stap: een krant met slechts één adverteerder, die krant-dominant aanwezig is."

De speciale zaterdageditie wordt via de gebruikelijke distributiekanalen verspreid.

Opvolger huidige Xbox komt in 2006

Naar alle waarschijnlijkheid zal Microsoft in 2006 met een opvolger komen voor haar spelcomputer, de Xbox. Dit heeft Steve Ballmer van Microsoft gezegd.

Ook Sony zal rond die tijd met een opvolger komen voor de PlayStation 2. Sony heeft al de meeste tijd gehad om aan een nieuwe gameconsole te werken, maar het Japanse bedrijf heeft aangegeven dat het ontwikkelen van de cell-chip, wat het hart moet worden van de PlayStation 3, langer duurt dan verwacht.

De uitgestelde releasedatum van de nieuwe PlayStation komt Microsoft niet slecht uit. Het bedrijf van Bill Gates en consorten heeft nu meer tijd om met chipmakers te onderhandelen over het grafische hart van de nieuwe Xbox. Het bedrijf ATI lijkt, hoewel het al een contract heeft met Nintendo, de grootste kanshebber.

De relatie tussen huidige chipmaker Nvidia en Microsoft is na veel gerommel en zelfs een rechtszaak niet echt optimaal te noemen

Dalfsenaar rent 5100 kilometer

De 54-jarige hardloper C. Westhuis uit Dalfsen heeft als enige Nederlander deelgenomen aan de Trans Europe Footrace, een hardloopwedstrijd over 5100 kilometer. De Dalfsenaar eindigde als achtste. Zaterdag wordt hij, samen met 21 andere deelnemers, gehuldigd op het Rode Plein in Moskou.

19 april begon de langste hardloopwedstrijd uit de atletiekhistorie in Lissabon. Meer dan de helft van het aantal deelnemers haalde de finish niet. Westhuis: "Het was mentaal zeer zwaar, lichamelijk heb ik het redelijk vol kunnen houden." Zaterdag volgt nog een afsluitende etappe van vijftien kilometer.

Westhuis is tevreden over zijn prestatie: "In Duitsland had ik het moeilijk toen ik een ontsteking aan mijn scheenbeen had. Verder heb ik onderweg genoten, vooral in Spanje." Een opvallend stuk in het parcours was volgens Wethuis, een ongeveer duizend kilometer lange vluchtstrook langs een vierbaans snelweg in Wit-Rusland.

De 54-jarige ultraloper wacht op 27 juni een huldiging op het gemeentehuis in Dalfsen.

Britney Spears en Halle Berry op 'Walk Of Fame'

Britney SpearsZangeres Britney Spears en actrice Halle Berry zullen volgend jaar hun eigen ster krijgen op de beroemde 'Walk Of Fame' in Hollywood. Dit is donderdag door de voorzitter van de Kamer van Koophandel van Hollywood bekend gemaakt.

Daarnaast zullen onder anderen Kevin Costner, Anthony Hopkins en Glenn Close vereeuwigd worden op de 'Walk Of Fame' met een ster en een handafdruk.

"Mensen kunnen geen feromonen waarnemen"

Wetenschappers in genetica van de Universiteit van Michigan suggereren dat bij mensen de ontwikkeling van het kunnen zien van kleuren, geleid heeft tot het verlies van het kunnen waarnemen van feromonen. Dit hebben ze kunnen bepalen door onderzoek aan het gen TRP2, welke de detectie van feromonen bepaalt, aldus een artikel afgelopen week gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine New Scientist.

Feromonen zijn moleculen die veel dieren gebruiken om een potentiele partner te vinden om mee te paren. Mensen lijken echter zeer beperkt, tot helemaal geen gebruik te maken van feromoon moleculen. Volgens de wetenschappers is deze eigenschap zo'n 28 miljoen jaar geleden bij de mensachtigen verdwenen toen ze kleurenzicht onwikkelden.

Dit hebben ze kunnen bepalen doordat TRP2 zoveel fouten in het DNA bevat dat het als niet langer actief beschouwd kan worden. Bij dieren die geen kleurenzicht hebben is TRP2 geheel onbeschadigd en functioneel.

"Nieuw middel vergroot aantrekkingskracht"

Qwiebus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 1 Juli 2003 zijn in Nederland feromoon-concentraten verkrijgbaar met synthetische menselijke feromonen die de indruk die anderen van u hebben sterk zouden moeten beïnvloeden.

Volgens de producent zijn concentraten vrijwel niet bewust waarneembaar en erg makkelijk in gebruik; men brengt eenvoudigweg enige druppels van het produkt op de huid of kleding aan zoals met een parfum, waarna de mensen in de omgeving onbewust worden beïnvloed, zegt de producent.

"Tegenwoordig neemt men dagelijks een douche om fris en aantrekkelijk te ruiken. Ironisch genoeg spoelt men met het douchen samen met het zweet ook juist de natuurlijke feromonen af die de aantrekkelijkheid moeten vergroten. Verder verstopt men met deodorant de poriën waaruit men van nature de feromonen afscheidt. Bovendien produceert men naarmate men ouder wordt steeds minder feromonen, en is dit nog sterker het geval bij vrouwen die aan de pil of in de menopauze zijn", aldus de producent.

Feromonen worden volgens de producent bij mensen door het 'Vomeronasaal Orgaan (VNO)' in de neus waargenomen: "Als men enige druppeltjes van een feromonen concentraat op de huid of kleding aanbrengt zullen de daarop vrijkomende feromoonmoleculen door het VNO worden waargenomen. Vanaf het VNO loopt een zenuwbundel direct naar de Hypothalamus, het deel van de hersenen waar de oerdriften zetelen, en omzeilt daarmee de hersenschors, waar het bewustzijn zetelt. Feromonen worden dus niet bewust, maar onbewust waargenomen. En aangezien feromonen zo goed als geurloos zijn zal niemand ooit weten dat u feromonen op heeft, tenzij u het zelf vertelt."

Bejaarden 32 uur vermist in Finse bossen

Gurb, bierfanaatje en blablablastampy hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twee bejaarde Nederlandse reizigers hebben in Finland voor veel commotie gezorgd. De 77-jarige dove man en zijn 82-jarige zus werden vermist nadat ze in de bossen van Lapland waren verdwaald. Na 32 uur zijn ze ongedeerd teruggevonden.

De twee maakten deel uit van een busreis van reisbureau OAD. Toen ze een avondwandeling wilden maken verdwaalden ze echter in de bossen, waar ze twee nachten moesten doorbrengen. Ondertussen was een heel dorp in touw om de reizigers te vinden. Zelfs de plaatselijke sneeuwscooterclub werd bij zoektocht ingezet.

Mislukte zakenman biedt zich aan als slaaf

j0han en Gurb hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Om zijn schulden te kunnen betalen heeft een Chinees zich geprobeerd te verkopen als slaaf. Zijn actie had echter niet het gewenste resultaat, want hij werd nog voordat hij was verkocht door de politie gearresteerd.

De 25-jarige man was met zijn bedrijf in financiële problemen gekomen. Daarom deelde hij in Peking pamfletten uit met daarop het aanbod om de levenslange dienaar van de koper te worden. De man had een schuld van 6000 dollar, waarvoor zijn ouders hun huis al hadden verkocht. Met het slavencontract wilde hij zijn ouders terugbetalen.

Weer zelfverbranding Iraniër in Londen

Pieter Groenhart / elfrikandel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Rond 10:30 vanochtend heeft een man zich in de buurt van de Franse ambassade in Londen in brand gestoken. Hij wilde daarmee protesteren tegen de actie van de Franse politie tegen de Iraanse oppositiegroep Mujaheddin Khalq, afgelopen dinsdag.

Aangezien er veel politie bij de ambassade aanwezig was konden de vlammen snel worden gedoofd, waarna de man met onbekend letsel naar een ziekenhuis werd vervoerd.

De afgelopen week waren er in Londen al twee andere zelfverbrandingen. Ook in Rome, Parijs, Basel en Bern staken mensen zichzelf in brand.

Kabinet wil verbod op ronselen voor jihad

basd had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet wil een verbod op het ronselen van strijders voor de jihad, de heilige oorlog. Met het strafbaar stellen van deze praktijken zou het moslimextremisme beter kunnen worden aangepakt. Aanleiding voor het voorstel is de vrijspraak van tien van terrorisme verdachte moslims, onlangs in Rotterdam.

De Tweede Kamer wil ook een versoepeling van de regels voor het gebruik van informatie van de inlichtingendienst AIVD. De rechter in Rotterdam wilde dit bij het proces niet toestaan als bewijsmateriaal. Minister Donner voelt voorlopig nog niets voor dit voorstel. Hij wil het hoger beroep in de zaak afwachten.

Man gooit zout in singel tegen kikkers

yoc, Gurb, CooLStarr, Blaze85, thesnake, blablablastampy en LBDH hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een inwoner van Vierpolders (Zuid-Holland) heeft deze week een proces-verbaal gekregen vanwege het overtreden van de Flora- en Faunawet. De man had meerdere emmers met strooizout in de gemeentelijke singel gegooid om te zorgen dat de daar aanwezige kikkers voor eens en voor altijd op zouden houden met kwaken.

De man beging zijn daad omdat zijn vrouw niet kon slapen door de kikkers. Ze had de ramen dicht en doppen in haar oren, maar nog deed ze door het gekwaak geen oog dicht. Inmiddels slaapt ze weer heerlijk omdat de kikkers zijn verdwenen of dood zijn gegaan.

Inspectie van het water leverde een zoutgehalte op dat twee maal hoger ligt dan normaal. Het gras aan de waterkant was verkleurd, op bladeren lagen zoutresten. Er werden nog twee levende kikkers aangetroffen, dode dieren waren er niet.

Meer mannen met syfilis door internet

ROLLENDE_BABBA had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het aantal gevallen van syfilis is in de Verenigde Staten gestegen door het internet. Dat stellen gezondheidsorganisaties in San Fransisco. Zij proberen de ziekte nu ook via het internet terug te dringen.

Van de mensen die de geslachtsziekte recent hebben gekregen heeft veertig procent de ziekte opgelopen via een partner die hij of zij via internet had leren kennen. In San Fransisco ging het vorig jaar om 595 nieuwe gevallen, tegenover de helft in het jaar ervoor.

Eén van de diensten heeft een website ingezet waarop anoniem een laboratoriumnummer kan worden verkregen. Dat nummer kan op een test worden geplakt die bij een arts is gedaan, waarop de uitslag online kan worden bekeken. Iemand die de ziekte ook daadwerkelijk heeft opgelopen wordt daarna overigens wel persoonlijk benaderd voor een behandeling.

Bomaanslag in Grozny

Pieter Groenhart / elfrikandel had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een truck geladen met explosieven is dichtbij het Ministerie van Justitie in Grozny ontploft. Daarbij is het ministerie volledig verwoest en zouden er zeker achttien gewonden zijn gevallen. Voor zover bekend zijn er geen mensen gedood.

Het exacte aantal gewonden is nog niet bekend, daarover verschillen de verschillende bronnen. De explosie zou bijna net zo sterk zijn geweest als een bomaanslag in december die toen ook een onderkomen van de regering verwoestte. Daarbij kwamen destijds 82 mensen om het leven en raakten er 117 gewond.

Amerikaanse Senator heeft zelf gestolen software

Anubis had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Amerikaanse senator Orrin Hatch die een paar dagen geleden op de proppen kwam met een voorstel om pc's van muziekdownloaders over het internet te vernietigen blijkt zelf gestolen software te bezitten. Hackers hebben ontdekt dat de website van Hatch een JavaScript-menusysteem gebruikt van een Britse firma zonder daarvoor te betalen.

Mocht het voorstel van Hatch erdoor komen, dan moet hij zelf zijn eigen server opruimen.

Verbrandingsmotor als batterijvervanger op komst

Wetenschappers aan de universiteit van Birmingham hebben een micromotortje ontwikkeld die dienst kan doen als vervanging van batterijen in bijvoorbeeld PDA's, GSM's, laptops, MP3-spelers en andere draagbare apparaten. De micromotor werkt op een kleine hoeveelheid fossiele brandstof en kan 300 keer meer energie afgeven dan een normale batterij.

Het rendement van een normale batterij is zeer klein: Er is 2000 keer meer energie nodig om deze te produceren dan deze zelf kan leveren. Het enkele millimeters grote verbrandingsmotortje is veel efficiënter.

Het motortje is gemaakt van siliciumcarbide, en kan gebruikt worden om accu's in draagbare apparaten snel op te laden, of zelfs als stroombron zelf te dienen. Met een klein brandstofreservoirtje kan deze energiebron dagen of zelfs weken draadloos plezier leveren. Het is nog niet bekend wanneer de motortjes als batterijvervanger op de markt zullen verschijnen.

Veel online-winkels flessen de boel

Veel online-leveranciers flessen de boel omdat dit zo gemakkelijk gaat via internet. Uit onderzoek van het Europees Centrum voor de Consument blijkt dat maar liefst éénderde van de aankopen via internet uiteindelijk niet wordt geleverd. Bij het onderzoek werden 376 online winkels in Europa onderzocht. Hieruit blijkt dat dingen kopen via internet erg gevaarlijk kan zijn.

Ook maken online verkopers misbruik van het feit dat consumenten niet goed weten wat hun rechten zijn. Zo willen ze in veel gevallen een goede reden hebben om het verkochte produkt terug te nemen, terwijl het voor de consument niet duidelijk was dat hij helemaal geen reden hoefde op te geven. Ook wil het ECC dat voorafbetalingen verboden worden, tenzij een onafhankelijke derde garant zou kunnen staan.

Westerse media nieuw doelwit al-Qaeda

blablablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het Egyptische tijdschrift al-Majalla meldt dat al-Qaeda aanslagen wil gaan plegen op westerse media. Het blad citeert een lid en trainer van al-Qaeda, Abu Mohammed al-Abladsh: "Osama bin Laden wil de kop van de mediaslang, die de belangen van de VS dient, een belangrijke slag toedienen".

Volgens al-Abladsh heeft al-Qaeda de operatie 'Amerikaanse adelaar' genoemd. Het is de bedoeling dat de adelaar uiteindelijk wordt geslacht, aldus de al-Qaeda-man.

Momenteel zou het terreurnetwerk van bin Laden bezig zijn met een reorganisatie. Hierdoor zijn grote aanslagen op korte termijn niet te verwachten, aldus al-Abladsh.

LPF wil noodweer-expres artikel

blablablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

LPF-Tweede-Kamerlid Joost Eerdmans wil een 'noodweer-expres'-artikel op laten nemen in de wet. Die wet zou duidelijk moeten aangeven dat gepast geweld is toegestaan om een (winkel)dief aan te houden.

Volgens Eerdmans zou met een dergelijk artikel een einde komen aan de schimmigheid die er nu heerst over de noodweer-regel. Die zegt dat bescherming van lijf en goed mag, zonder daarbij te vermelden wat de grenzen zijn.

De Nederlandse wet kent nu al een noodweer-exces artikel. Dat houdt bijvoorbeeld in dat als je met een mes wordt aangevallen je de dader uit noodweer mag verwonden, zelfs tot de dood aan toe. Er moet dan wel geen enkele andere mogelijkheid zijn geweest om aan het geweld te ontkomen. Had je kunnen weglopen, dan kun je geen beroep doen op noodweer-exces.

Eerdmans wijst erop dat de bestaande regel uitgaat van zelfverdediging, terwijl volgens hem duidelijk in de wet opgenomen zou moeten staan dat iemand die actief achter een dief aangaat, beschermd wordt. ,,Het kabinet wil de burger verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengen, dan moet ze ook duidelijkheid geven over hoe de burger dat kan invullen''.

Kabinet wil terrorisme harder aanpakken

blablablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet gaat voorstellen doen waardoor het terrorisme harder kan worden aangepakt in Nederland. Zo moeten organisaties die extremistische doelen nastreven verboden kunnen worden.

Belangrijk punt is ook dat het ronselen van strijders voor de jihad strafbaar gesteld gaat worden. Aanleiding hiervoor is de vrijspraak enkele weken geleden van een aantal moslims die werden verdacht van het ondersteunen van de jihad (in de zin van de strijd tegen vijanden van de islam). Een meerderheid in de Tweede Kamer, CDA, VVD, PvdA en LPF, liet eerder al weten voorstander van zo'n verbod te zijn.

Die Kamermeerderheid is er ook voorstander van dat de regels voor het gebruik van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) door de rechtbank, soepeler gemaakt worden. Minister Donner is daar echter nog geen voorstander van; hij wil eerst het hoger beroep in de zaak tegen de moslims afwachten. Mogelijk acht de hogere rechter de AIVD-info namelijk wel toelaatbaar naar huidige wetgeving.

Bestuurslid AEL vrijgelaten

Bestuurslid Nabil Marmouch van de Arabisch Europese Liga Nederland (AEL) is vrijgelaten door justitie, zo meldt het ANP. Marmouch en zijn jongere broer Tariq werden op 19 mei opgepakt op verdenking van afpersing en een gewelddadige beroving. Justitie verdenkt Nabil echter alleen nog van computerheling.

De broer blijft vastzitten. Justitie verdenkt hem wel van betrokkenheid bij de diefstal met geweld.

Het is de bedoeling dat de rechtbank in Almelo zich op 9 september over de zaak buigt.

De AEL-leden besloten onlangs op een congres dat Nabil Marmouch aan mocht blijven als bestuurslid. Waarnemend voorzitter Dyab Abou Jahjah zei toen dat de arrestatie van Marmouch een 'politiek element' had. ,,Dit riekt naar misbruik van macht.'' Ook als Marmouch schuldig wordt bevonden, mag hij bestuurder blijven, maakte Jahjah toen al duidelijk.

Jacky Durand (FDJ) mist Tour

De koning van de monsterontsnappingen Jacky Durand zal op 5 juli niet aan de jubileum - Tour aan het vertrek staan.
De immens populaire Fransman van La Française des Jeux heeft 45 dagen absolute rust voorgeschreven gekregen in verband met een blessure aan zijn heup. Men vreest zelfs voor een breuk.

Vorige week werd Durand in de Dauphiné Libéré aangereden door een motor en daarbij kwam hij ten val.

Jacky Durand is één van de populairste renners van Frankrijk. Zijn aanvalsdrift leverde hem onder meer drie etappezeges in de Tour en overwinningen in de Ronde van Vlaanderen en Parijs - Tours op. In 1995 won hij zelfs de proloog in Saint Brieuc, waardoor hij ook als eens de gele trui heeft gedragen.

Na Cipollini en Pantani zal dus alweer een absolute smaakmaker niet aan het vertrek staan.

Jacky Durand (Foto Wim Amels)

Man wil inhoud 100 pakjes kaarten onthouden

Een man zal vrijdag 20 juni in het British Museum in Londen proberen de volgorde van speelkaarten in honderd pakjes speelkaarten te onthouden. De kaarten zijn willekeurig geschud door professionele croupiers in het bijzijn van getuigen. Hij krijgt vijf uur om de posities te leren. Er zullen vragen gesteld worden over welk stapeltje kaarten en welke positie, en hij weet de juiste kaart op te noemen.

De man, Andi Bell heeft al eerder 23 dekken met kaarten weten te onthouden, waar hij maar een uur de tijd voor had ze te leren.
Ook lukte het de geheugenwereldkampioen een getal te onthouden dat uit 333 cijfers bestond, wat op een tempo van één cijfer per twee seconden opgelezen werd. Hij wist dit moeiteloos opnieuw op te zeggen. De geheugenwereldkampioen zegt dat hij geen speciale gave heeft. Hij zegt dat hij hiervoor speciale technieken gebruikt die iedereen kan leren. Makkelijk voor tentamens.

Dropkick Murphys Converse AllStars winnaar

We zullen jullie niet langer in spanning houden. De jury, bestaande uit de voltallige Frontpage-crew, heeft zich gebogen over de vele originele inzendingen waarom jullie in aanmerking zouden moeten komen voor de Dropkick Murphys Converse All Stars.

Deze schoenen gaan begin volgende week op de post naar niemand minder dan...
American_Nightmare met zijn 101 redenen


Gefeliciteerd American_Nightmare en we zien je beloftes graag tot uitvoering gebracht We hebben ze niet nageteld, dus wie weet zijn het er wel 99.

101 redenen waarom American_Nightmare de Dropkick Murphys Converse All Stars verdient:

 • Omdat hij precies maat 44 heeft
 • Omdat zijn schoenen net versleten zijn
 • Omdat hij geen geld heeft om zelf nieuwe te kopen
 • Omdat hij vindt dat het mooie schoenen zijn
 • Omdat hij vindt dat deze schoenen prima onder een korte broek kunnen bij dit lekkere weer
 • Omdat hij vindt dat deze schoenen ook prima onder een Schotse kilt passen
 • Omdat hij helaas geen Schotse kilt heeft
 • Omdat hij vindt dat deze schoenen dat ruimschoots zouden compenseren
 • Omdat hij de Dropkick Murphys een megacoole band vindt
 • Omdat hij de Dropkick Murphys meerdere keren live heeft gezien
 • Omdat de nieuwe cd van Dropkick Murphys vandaag is uitgekomen
 • Omdat hij de Fok!Review heeft gelezen
 • Omdat Dinosaur-sr vindt dat Dropkick Murphys een "rasechte feestband op een missie is"
 • Omdat hij dat ook vindt
 • Omdat hij van een lichte kleur schoenen houdt
 • Omdat hij nog nooit een Fok! Prijsvraag heeft gewonnen
 • Omdat hij Converse een gaaf merk vindt
 • Omdat hij vroeger een beetje een relschopper was
 • Omdat hij tegenwoordig heel braaf is op Fok
 • Omdat hij zelfs zo braaf is dat hij al tijden geen ban meer heeft gekregen
 • Omdat hij vroeger tweaker was
 • Omdat hij zich hiervoor schaamt
 • Omdat hij Fok toch veel gaver vindt
 • Omdat hij nu toch dagelijks op het Fok!Forum te vinden is
 • Omdat hij geen vriendin heeft
 • Omdat hij denkt dat dat met deze schoenen geen probleem meer zal zijn
 • Omdat hij denkt dat de vrouwen in bosjes op hem af komen dan
 • Omdat hij op vakantie naar Turkije gaat deze zomer
 • Omdat hij dan tegen alle Turken gaat vertellen dat hij deze schoenen op het Fok!Forum gewoon heeft
 • Omdat hij dit in het Turks gaat vertellen
 • Omdat Fok!Forum dan in feite wereldberoemd wordt
 • Omdat hij een Fok!Bedankt topic zou openen mocht hij deze schoenen winnen
 • Omdat hij daarin dan foto's zou plaatsen van hemzelf met deze schoenen
 • Omdat hij dan ook de gehele FP-crew als "favoriete fokker" in zijn fotoboek zet
 • Omdat een FP'er zelf als zijn favoriete fokker is
 • Omdat deze FP'er zelf wel weet wie hij bedoelt
 • Omdat hij een beetje lui is
 • Omdat deze schoenen dan ook niet snel zullen verslijten
 • Omdat zijn huidige sportschoenen ook al 3 jaar mee gaan
 • Omdat hij er dus veel langer mee zal doen dan iemand anders
 • Omdat hij nooit echt geluk heeft
 • Omdat dat met dit klavertje-3 van het DM-logo wel moet gaan veranderen
 • Omdat hij ze wel zelf zou willen maken, zo mooi zijn ze
 • Omdat hij echter niet kan borduren
 • Omdat er dan DB8PKLOK WUBPH78 zou komen te staan
 • Omdat hij uberhaupt nog nooit (op 1 keer na) een prijsvraag gewonnen heeft
 • Omdat hij er 15 jaar geleden een gewonnen heeft
 • Omdat hij toen een pet met een radio erin gewonnen heeft
 • Omdat deze pet felgeel was met zakken aan de zijkant
 • Omdat hij toen tijden voor lul heeft gelopen
 • Omdat hij wel goed kon kleuren toen
 • Omdat zijn kleurplaat toen de mooiste was
 • Omdat hij de schoenen wel zou krijgen als er nu ook een kleurplaat gemaakt moest worden
 • Omdat hij nu zijn tentamenweken in gaat
 • Omdat hij denkt dat dat een stuk gemakkelijker zal gaan met een nieuw paar schoenen
 • Omdat hij altijd zegt dat schoenen de man maken
 • Omdat hij vroeger al All Stars wilde
 • Omdat hij ze toen nooit kon betalen
 • Omdat hij naar Rock Werchter gaat
 • Omdat de Dropkick Murphys daar helaas niet komen
 • Omdat hij zo zuinig op zijn nieuwe schoenen zou zijn
 • Omdat hij ze dan ook niet aan zou doen op Werchter
 • Omdat een muziekfestival geen plaats is voor nieuwe schoenen
 • Omdat zijn vrienden deze schoenen ook gaaf gaan vinden
 • Omdat hij dan de hele tijd uit kan gaan leggen wat "Dropkik Murpijs" zijn
 • Omdat al zijn vrienden cultuurbarbaren zijn
 • Omdat hij verliefd is op het rode randje op de All Stars
 • Omdat hij 2 broeken heeft die perfect bij de schoenen passen
 • Omdat hij wel nog gewone schoenen heeft
 • Omdat die schoenen absoluut niet kunnen onder een korte broek
 • Omdat hij dan net zo goed een gele radiopet op zou kunnen doen
 • Omdat hij veel meer buiten komt dan de gemiddelde computernerd
 • Omdat dus veel meer mensen deze schoenen kunnen zien
 • Omdat hij drie keer in de week gaat hardlopen
 • Omdat hij daarvoor ook Converses gebruikt
 • Omdat hij dan altijd pijn heeft aan zijn voetjes
 • Omdat zijn voetjes dus deze fijne en mooie schoenen wel verdienen
 • Omdat hij nu wel 4 dagen moet gaan wachten op de uitslag van de prijsvraag
 • Omdat dat een spannende tijd gaat worden
 • Omdat hij nu zin krijgt op Dropkick Murphys te luisteren
 • Omdat hij dit nu ook gaat doen
 • Omdat hij nu in een partystemming is
 • Omdat hij dit is ondanks een uitbundig feestje gisteren avond
 • Omdat hij daar nu een redelijke kater aan over heeft gehouden
 • Omdat hij ondanks dat toch de tijd neemt om deze lijst samen te stellen
 • Omdat hij verder niets te doen heeft
 • Omdat hij nu even zijn tentamens buiten beschouwing laat
 • Omdat hij hoopt dat er niet meer inzendingen met 101 redenen zijn
 • Omdat hij dan de volgende keer 1001 redenen moet gaan bedenken
 • Omdat hij dan een paar dagen vrij moet nemen
 • Omdat hij hoopt dat hij de Dropkick Murphys binnenkort nog eens live kan zien
 • Omdat hij dan zeker een handtekening op de schoenen laat zetten
 • Omdat hij dit zeker op het forum zal laten zien
 • Omdat hij nu zijn persoonlijke gegevens gaat vertellen
 • Omdat zijn naam ************** is
 • Omdat zijn adres ************* is
 • Omdat zijn postcode **** ** is
 • Omdat zijn woonplaats ******* is
 • Omdat de schoenen daar wel heen gestuurd zouden mogen worden
 • Omdat hij denkt dat het hebben van meer redenen altijd beter is dan 1 reden
 • Omdat hij ze zo graag wil dat er wel 101 redenen voor te bedenken zijn

Grote treinstoring rond Rotterdam

yoc had ons via de newssubmit het volgende te melden:

In de regio Rotterdam rijden al de hele ochtend geen treinen. Door een storing van het bedieningssysteem voor seinen en wissels rijden de treinen rond de havenstad niet. Reizigers kunnen gebruik maken van de diensten van de RET (tram / metro).

De Nederlandse Spoorwegen lieten een simpel reisadvies uitgaan: niet via Rotterdam reizen. Wanneer de vertragingen voorbij zullen zijn, is nog niet duidelijk.

Jongen gedood tijdens spelletje met kaaimannen

FrEeZzE en Movinghead hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een spelletje met kaaimannen heeft een 12-jarige Amerikaanse jongen het leven gekost. Hij werd door één van de dieren aangevallen en onder water getrokken. Een reddingspoging kwam te laat.

De jongen speelde met een paar vrienden in een rivier in Florida. Elke keer als ze een kaaiman zagen gingen ze snel uit het water. Op de laatste waarschuwing van zijn vrienden reageerde de jongen echter niet. Daarop werd hij door een kaaiman van drie meter gegrepen en onder water getrokken. Na twintig minuten werd hij gered, maar eenmaal in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden.

Kamer: Zorreguieta mag naar doop

Movinghead had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De vader van Máxima, Jorge Zorreguita, mag bij de doop van zijn eerste kleinkind aanwezig zijn. Dat is de mening van de Tweede Kamer in een reactie op de zwangerschap van de prinses.

Jorge Zorreguita was bij het huwelijk van zijn dochter in 2002 niet welkom, omdat hij vroeger deel uitmaakte van het Videla-bewind in Argentinië. Dat bewind schond op grove wijze de mensenrechten in het land.

De Tweede kamer vindt de doop echter een puur kerkelijke aangelegenheid en een privé-zaak. Ex-premier Kok zei al eerder dat Zorreguieta geen persona non grata in Nederland is. Hij is dan ook al op familiebezoek geweest.

Lijkschennis Noorwegen door black-metal muzikanten

Dracuultje en Rex_Mundi hadden ons via de newssubmit het volgende te melden:

Drie Noorse black-metal muzikanten zijn opgepakt omdat ze lijkschennis hebben gepleegd. De mannen hebben ingebroken in een kapel waar zes doden lagen opgebaard. Ze liepen over de lichamen en staken en sloegen ze. Van één van de lichamen werd zelfs het hoofd afgehakt. Eén van de mannen nam dit vervolgens mee naar een feest.

De drie waren onder invloed van alcohol toen ze inbraken in de koelkamer van de kapel. Daardoor is het volgens experts moeilijk te zeggen of het iets met de obscene religieuze en rituele handelingen te maken heeft, of dat het om een gewoon misdrijf gaat. De metalscene kenmerkt zich namelijk door teksten over de dood en de duivel.

Er is geschokt gereageerd op de schennis. Er staat maximaal twee jaar op een dergelijk misdrijf, maar de politiek wil dit mogelijk gaan ophogen om herhalingen te voorkomen.
Laatste reviews en specials
review
Bad Boys For Life
review
Star Trek: Picard
special
'Bad Boys For Life is een hommage aan de jaren 90'
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
©FOK.nl e.a.