Kabinet wil terrorisme harder aanpakken

blablablastampy had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Het kabinet gaat voorstellen doen waardoor het terrorisme harder kan worden aangepakt in Nederland. Zo moeten organisaties die extremistische doelen nastreven verboden kunnen worden.

Belangrijk punt is ook dat het ronselen van strijders voor de jihad strafbaar gesteld gaat worden. Aanleiding hiervoor is de vrijspraak enkele weken geleden van een aantal moslims die werden verdacht van het ondersteunen van de jihad (in de zin van de strijd tegen vijanden van de islam). Een meerderheid in de Tweede Kamer, CDA, VVD, PvdA en LPF, liet eerder al weten voorstander van zo'n verbod te zijn.

Die Kamermeerderheid is er ook voorstander van dat de regels voor het gebruik van informatie van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) door de rechtbank, soepeler gemaakt worden. Minister Donner is daar echter nog geen voorstander van; hij wil eerst het hoger beroep in de zaak tegen de moslims afwachten. Mogelijk acht de hogere rechter de AIVD-info namelijk wel toelaatbaar naar huidige wetgeving.