"Nieuw middel vergroot aantrekkingskracht"

Gerson (M4stermind)
Qwiebus had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vanaf 1 Juli 2003 zijn in Nederland feromoon-concentraten verkrijgbaar met synthetische menselijke feromonen die de indruk die anderen van u hebben sterk zouden moeten beïnvloeden.

Volgens de producent zijn concentraten vrijwel niet bewust waarneembaar en erg makkelijk in gebruik; men brengt eenvoudigweg enige druppels van het produkt op de huid of kleding aan zoals met een parfum, waarna de mensen in de omgeving onbewust worden beïnvloed, zegt de producent.

"Tegenwoordig neemt men dagelijks een douche om fris en aantrekkelijk te ruiken. Ironisch genoeg spoelt men met het douchen samen met het zweet ook juist de natuurlijke feromonen af die de aantrekkelijkheid moeten vergroten. Verder verstopt men met deodorant de poriën waaruit men van nature de feromonen afscheidt. Bovendien produceert men naarmate men ouder wordt steeds minder feromonen, en is dit nog sterker het geval bij vrouwen die aan de pil of in de menopauze zijn", aldus de producent.

Feromonen worden volgens de producent bij mensen door het 'Vomeronasaal Orgaan (VNO)' in de neus waargenomen: "Als men enige druppeltjes van een feromonen concentraat op de huid of kleding aanbrengt zullen de daarop vrijkomende feromoonmoleculen door het VNO worden waargenomen. Vanaf het VNO loopt een zenuwbundel direct naar de Hypothalamus, het deel van de hersenen waar de oerdriften zetelen, en omzeilt daarmee de hersenschors, waar het bewustzijn zetelt. Feromonen worden dus niet bewust, maar onbewust waargenomen. En aangezien feromonen zo goed als geurloos zijn zal niemand ooit weten dat u feromonen op heeft, tenzij u het zelf vertelt."