Tankbeschietingen op kantoor Arafat

Het kantoor van Yasser Arafat is onder zwaar vuur komen te liggen vanmiddag. IsraŽlische troepen voerden aanvallen uit op zijn hoofdkwartier in Ramallah. Vier Palestijnen en een IsraŽli werden doodgeschoten in de gevechten. Bulldozers van het leger verntiegde gebouwen van Arafat. De Palestijnse minister van informatie zei dat er met tanks op het gebouw werd geschoten: "Ze schieten gericht op het kantoor van Arafat. Ze vallen hem aan, zijn leven is in gevaar. Deze situatie is heel, heel erg gevaarlijk", vertelde Yasser Abed het persbureau Reuters via de telefoon.


Arafat is verplaatst naar een lager gelegen verdieping terwijl zijn veiligheidsmensen de legereenheden bevechten. Volgens de IsraŽlische radio is hij bezig met bellen naar Arabische leiders om hen te bewegen IsraŽl op te roepen de aanvallen te staken. Volgens CNN worden de gevechten "kamer-per-kamer" geleverd.

'Arafat is de vijand'
De IsraŽlische premier Sharon verklaardse vanmorgen dat Arafat "de vijand" is, en dat hij geisoleerd moet worden. het IsraŽlische leger heeft 10.000 reservisten opgeroepen voor een operatie die "weken, misschien wel langer" moet gaan duren. Hij vroeg het IsraŽlische volk achter de regering te staan, omdat hij toenemende druk van het buitenland verwachtte.Nieuwe zelfmoordaanslag
Een 16-jarig Palestijns meisje uit een vluchtelingenkamp bij Bethlehem heeft vanmiddag een zelfmoordaanslag in Jeruzalem gepleegd. Twee mensen kwamen om het leven, er vielen twee zwaar gewonden. De 16-jarige is een lid van de Al Aqsa Martelaren Brigades, die de aanslag opeisten.

Via een woordvoerder in de Syrische hoofdstad Damascus heeft het radicale Volksfront voor de Bevrijding van Palestina (PFLP) gedreigd IsraŽli's 'waar ook ter wereld' aan te vallen. "Wij verzetten ons met alle middelen tegen deze uitroeiing door IsraŽl, en het Palestijnse volk zal binnen en buiten (de bezette gebieden) overal toeslaan", aldus de woorvoerder.

foto's: Palestine Chronicle