Jongetje geklemd in rioolbuis

CaptainSoup had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Vrijdagmiddag rond 17.15 is een zesjarig jongetje in een tien meter diepe rioolschacht bij de Luchesiusstraat in Kerkrade gevallen. Het kind zit klem. Hulpdiensten uit Limburg en Duitsland stellen alles in het werk om hem uit zijn benarde situatie te bevrijden.

Het kind zit gedeeltelijk in het water en dreigt onderkoeld te raken. Zijn toestand is kritiek. Volgens de politie gaat het praten met het jongetje steeds moeilijker.

Een speciaal team van de brandweer uit het Duitse Aken heeft vergeefs geprobeerd met touwen het jongetje uit de schacht te halen. De hulpverleners proberen nu met bulldozers de tien meter diepe buis uit te graven. Tijdens het afgraven stroomde grondwater in de put. Daarom heeft de brandweer pompen geplaatst.

De hulpverleners doen ook een poging op een diepte van ongeveer zes meter de pvc-buis vlak boven het slachtoffertje door te zagen. De schacht dreigt in te storten.

Vooralsnog is het onbekend hoe het kind in het riool kon vallen. Volgens buurtgenootjes hadden spelende kinderen het putdeksel eraf gehaald en het daarna niet meer teruggelegd. Tijdens het spelen, zou het jongetje in de dertig centimeter brede opennig van de rioolbuis zijn gevallen. Er zijn vijftig brandweermannen ter plaatse voor hulpverlening. Ook zijn er volgens een ooggetuige enkele duizenden kijkers aanwezig. De politie probeert de ramptoeristen op afstand te houden.