Steward opgepakt wegens valse bommelding

Een 25-jarige, Franse steward van Virgin Atlantic, Michael Philippe, is op het vliegveld van het Amerikaanse Newark gearresteerd op verdenking van een valse bommelding en het aanbrengen van anti-Amerikaanse graffiti in een vliegtuig. Dit melde de Amerikaanse FBI donderdag.

Een politiewoordvoerder zei dat Philippe woensdagavond was aangehouden. De verdachte wordt beschuldigd van het plegen van strafbare feiten op een internationale vlucht. Hiervoor kan Phillippe maximaal twintig jaar voor krijgen.

Philippe meldde zelf op 19 januari, gedurende een vlucht van Londen naar Orlando, Florida, dat op een spiegel in de toiletruimte met zeep was geschreven "Amerikaan moet sterven" en op een kotszak de tekst was aangebracht "Bin Laden is de beste" en "Amerikanen moeten sterven. Er is een bom aan boord, Al-Qaida". De Boeing 747 werd uit voorzorg naar het IJslandse Kevlafik gevlogen, waar de 322 passagiers en 18 bemanningsleden werden verhoord en een met de hand geschreven tekst moesten inleveren.

De politie vond na een onderzoek geen expolsieven aan boord en concludeerde dat het een valse bommelding was. De volgende dag kon de vlucht worden voortgezet.

Met dank aan Red.Flash voor de newssubmit.