FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 28 juli 2001

Uitslag etappe 19 Tour de France

De voorlaatse etappe van de Tour de France is gewonnen door Erik Zabel.
Eén serieuze ontsnapping bepaalde in eerste instantie het gezicht van deze etappe, een groep van vijf renners, waaronder maarten den bakker (in zijn laatste Tour) kregen een voorsprong van 1.20 minuten maximaal, en leek het erop of uit deze vijf de winnaar zou komen. Echter,25 kilometer voor de finish werd er anders beslist en was een hergroepering een feit.

De massasprint die hier uit volgde werd dus gewonnen door Erik Zabel, gevolgd door o'Grady, die duelleerde met Vainsteins voor deze plek.
Door de tweede plek van o'Grady behoudt deze ook het groen ( 2 punten voor op Zabel), en word de strijd tussen hem en Zabel morgen, op de Champs Elyssee, beslist.

Enorme fraude bij Pentagon

Een onderzoekscommissie van het Amerikaanse Congres heeft een omvangrijke fraude met creditcards achterhaald binnen de Amerikaanse strijdkrachten. Dat melden de Britse BBC en het Amerikaanse ABC.

Werknemers van het Pentagon blijken uitgereikte kredietkaarten op grote schaal te misbruiken voor de persoonlijke aankoop van computers, meubels, dvd-spelers, maar ook van pizza's. Vorig jaar beliepen de totale aankopen met creditcards door militair en burgerpersoneel van het Pentagon circa 14 miljard gulden. Hoe groot het fraudebedrag is, is onduidelijk.

De commissie verzamelde gegevens in meer dan 500 zaken waarin militairen oneigenlijke aankopen deden met creditcards van Defensie. Bijna twee miljoen werknemers van Defensie hebben een creditcard. De Amerikaanse volksvertegenwoordiging zal de kwestie maandag aankaarten bij de hoogste bazen van Defensie in Washington.

Feyenoord onderzoekt virtuele sponsoring

Voetbalclub Feyenoord probeert de ongekende gekte om de Japanse aanwinst Shinjo Ono te verzilveren. De Rotterdammers onderzoeken de mogelijkheid van en virtuele shirtsponsor voor de Aziatische markt.

,,De techniek laat dat toe en sponsor Stad Rotterdam heeft er niets aan om dagelijks in de Japanse media te verschijnen'', zei voorzitter Jorien van den Herik vrijdag op de jaarlijkse persdag van zijn club. ,,Het kan heel lucratief zijn als wij in ons gewone shirt met daarop Stad Rotterdam spelen terwijl televisiekijkend Japan een voor hun bekend merk op ons tricot ziet staan. Nee, ik kan niet zeggen of we al in onderhandeling met bedrijven zijn.''

Feyenoord lijkt al hard op weg het aankoopbedrag van 10 miljoen gulden voor Ono terug te verdienen. De Japanse roep naar shirts met daarop de naam van de middenvelder klinkt steeds luider. De gekte wordt aangewakkerd door dertig Japanse journalisten die de komende drie maanden vanuit Rotterdam speciaal verslag doen over de verrichtingen van Ono.

Van den Herik: ,,Feyenoord is op dit moment de populairste club van Nederland. We verdienen jaarlijks 22 miljoen gulden aan merchandising. Bij de eerste training waren 6000 toeschouwers, bij de Open Dag 60.000. Slechts vier Nederlandse intersites worden meer bezocht dan www.Feyenoord.nl. Tijdens de Open Dag is onze pagina maar liefst 132.981 keer aangeklikt.'

Zomercarnaval trekt veel bezoekers

De straatparade van het Solero Zomercarnaval in Rotterdam heeft zaterdag 760.000 bezoekers getrokken. Dat waren er 160.000 meer dan vorig jaar toen het iets koeler was. Met de bezoekers op vrijdagavond komt de organisatie tot 800.000 mensen.

,,Een zeer geslaagd feest'', zei een woordvoerster van de organisatie nadat de laatste wagen weer terug was op het Leuvehoofd, ook het startpunt van de straatparade om één uur 's middags. Aangevoerd door de Rotterdamse Zomerkoningin van Kaapverdische afkomst, Sandy Abma, vertrok het 2,5 kilometer lange lint voor de zes kilometers door het centrum van Rotterdam.

En overal stonden duizenden mensen, van wie er door de hitte enige tientallen onwel werden. Zij werden door het Rode Kruis en de GGD weer op de been geholpen en konden zich daarna weer in het feestgedruis storten. Een tiental mensen werd met kleine verwondingen naar ziekenhuizen vervoerd. Ook wat de politie betrof verliep het Zomercarnaval rustig. Er waren wat kleine vechtpartijtjes en een paar aanhoudingen.

Trauma's oorzaak ziekte Singh Varma

Oud-Kamerlid Tara Singh Varma staat sinds gisteren "onder zorg" van een psychiater.

Vermoedelijk heeft ze een post-traumatisch stresssyndroom. Ook is haar zenuwstelsel zwaar overbelast. Dat blijkt uit een verklaring van haar psychiater, die is gepubliceerd door haar raadsman.
Singh Varma geeft onder andere extreem rechts de schuld van haar ziekte. Ze zou ziek zijn geworden door bedreigingen uit extreem- rechtse hoek, en door de afloop van de Bijlmer-enquete. Zij vindt dat ze haar achterban in de steek heeft gelaten.

volstrekte rust

Volgens de psychiater vormen de huidige negatieve publiciteit en de reactie van Singh Varma's politieke companen de druppel die de emmer voor de ex-parlementariër hebben doen overlopen. Het is ,,ongewenst'' dat Singh Varma zelf in de publiciteit treedt. Zij moet ,,volstrekte rust'' hebben, aldus de verklaring van de psychiater.

Volgens de advocaat zijn berichten over kanker of aids in omloop gebracht door "derden". Hij wilde niet zeggen of Varma lijdt aan een andere, terminale ziekte.

Nederland likt jaarlijks 85 miljoen liter ijs weg

HappyFun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Nederlanders werken jaarlijks zo'n 85 miljoen liter ijs weg. Dat komt neer op 5,5 liter per hoofd van de bevolking. Daarbij hebben we een voorkeur voor de luxere soorten ijs. Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Fabrikanten van Consumptie-ijs wordt duidelijk dat ijs een weer-gevoelig product is. "Tijdens minder goede zomers bereikt de afzet een niveau van circa 80 miljoen liter, tegenover 85 miljoen liter in jaren met warme zomers."

Met name de omzet van ijs in de horeca steeg de afgelopen jaren. De verkoop van dessertijs (ijstaarten en literbakken fabrieksijs) in de supermarkten bleef nagenoeg op hetzelfde peil.

Jongen (11) overlijdt aan gevolgen nekkramp

Happyfun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 11-jarige jongen uit Zevenbergen is gistermorgen in het Sofia Kinderziekenhuis in Rotterdam overleden aan de gevolgen van vermoedelijk de meningokokkenziekte, beter bekend als nekkramp.

Een 11-jarig meisje uit Zevenbergen ligt eveneens met nekkrampverschijnselen in het ziekenhuis en verkeert in kritieke toestand. Dat heeft de GGD West-Brabant gistermiddag meegedeeld.

Beide kinderen werden opgenomen met verschijnselen van bloedvergiftiging, een van de twee verschijningsvormen van nekkramp. De kinderen wonen niet vlak bij elkaar en zijn geen hartsvrienden, zegt de GGD. De huisgenoten van de kinderen hebben antibiotica gekregen. Voor anderen is dit niet zinvol, aangezien veel mensen de bacterie die deze ziekte kan veroorzaken in de neus- en keelholte hebben. De kans om ziek te worden is zeer klein.

Ouders krijgen het advies om de komende maand alert te zijn op ziekte-uitingen bij de kinderen. De ziekte begint meestal met koorts. Daarna kunnen spierpijn, koude rillingen, braken en hoofdpijn optreden.
Dan kan het twee kanten op. Bij bloedvergiftiging zijn rode, niet wegdrukbare vlekjes op de huid tekenen dat het kan gaan om meningokokkenziekte. De andere vorm is hersenvliesontsteking (meningitis). Het krampachtig gestrekt houden van de nek is een belangrijk symptoom. Kleine kinderen kunnen last hebben van luierpijn en ongewoon hard huilen bij het verschonen.
Voorts kunnen kinderen zo ziek worden dat ze niet meer goed reageren als ze worden aangesproken. GGD-arts E. Lodder adviseert in zulke gevallen meteen de huisarts te waarschuwen.

Patiënt verwondt artsen, patiënten en politie

reddie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 30-jarige man uit Hoofddorp heeft donderdagavond in het Spaarne ziekenhuis in Haarlem enkele artsen, verpleegkundigen en politieagenten verwond. De commotie ontstond nadat de vriendin van de man hun relatie wilde beëindigen. Hij probeerde haar van het leven te beroven.

De man was eerder die dag opgenomen omdat hij een grote dosis kalmeringsmiddelen en alcohol had gebruikt. Toen zijn vriendin hem duidelijk maakte dat ze de relatie wilde beëindigen, ging hij door het lint. Hij sloeg haar met haar hoofd tegen de muur, ging boven op haar zitten en drukte twee keer haar keel dicht. Enkele artsen en verpleegkundigen die te hulp schoten, werden geschopt en geslagen.

Er ontstond een achtervolging door de ziekenhuisgangen toen de mishandelde vrouw zich probeerde te verstoppen. Tijdens een vechtpartij met de opgeroepen politie probeerde de Hoofddorper het pistool van een agent te pakken. Een agent en agente raakten hierbij lichtgewond. Uiteindelijk is de man geboeid naar het politiebureau gebracht.

Banken willen uitstel gratis pinnen

eddie@xs4all.nl>reddie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Europese banken trappen op de rem bij een Europese verordening die internationaal pinnen en ander bankverkeer goedkoper of zelfs gratis maakt. Ze lobbyen bij de ministers van Financien om uitstel. De Europese Federatie van Banken (EFB) dreigt met de rechter, als de verordening toch doorgaat.

Europees commissaris Bolkestein wil verbieden dat banken voor nationale en Europese bankdiensten verschillende tarieven hanteren. Zijn voorstel geldt alleen voor de eurolanden. In Nederland zijn de meeste diensten gratis; Bolkesteins maatregel betekent dat voor Nederlandse klanten ook de internationale diensten gratis worden, zoals pinnen in het buitenland.

VS overwegen bommenwerpers vanuit ruimte

Het Amerikaanse ministerie van Defensie overweegt een bommenwerper te ontwikkelen die vanuit de ruimte opereert. Het Pentagon denkt aan een soort langeafstandsraket die vanaf een hoogte van 96 kilometer of meer preciziebombardementen kan uitvoeren. Nu komen bommenwerpers niet hoger dan pakweg 10 kilometer. De nieuwe machine zou wellicht bemand kunnen zijn en vijftien keer zo snel als bestaande bommenwerpers kunnen vliegen.

De raket zou binnen een half uur aan de andere kant van de wereld bommen kunnen afwerpen op afgelegen plaatsen waar het leger zelf niet in de buurt is. Het plan zou de gesprekken over militarisering in de ruimte een nieuwe impuls kunnen geven. President Bush is voorstander van een raketschild in de ruimte in verband met de dreiging van zogeheten schurkenstaten, zoals Noord-Korea. Rusland en China zijn hier fel tegen.

Met dank aan reddie voor dit artikel!

Knight Rider keert terug op de buis

Happyfun.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De fans zullen er accuut van gaan watertanden. De kogel is door de kerk. De Knight Rider, een populaire serie uit de jaren tachtig, keert terug op de buis. Voor de nieuwe afleveringen wordt gebruik gemaakt van de nieuwste computersnufjes.

Super Knight Rider 3000 gaat de nieuwe serie heten en David Hasselhoff kruipt weer in de huid van Michael Knight. Deze keert terug uit het verleden om opnieuw in de twaalfdelige serie te kunnen verschijnen.

Voor de serie worden technieken uit de kast gehaald die voorheen alleen voor films werden gebruikt.

Stel wil baby naar sponsor noemen

Frances Schroeder en Jason Black breken zich niet het hoofd over de vraag hoe ze hun ongeboren zoontje moeten noemen. Dat bepalen namelijk niet zij, maar het bedrijf dat hun kind gaat sponsoren. Voor minimaal een half miljoen dollar gaat baby Black naar zijn sponsor heten, zo heeft het New Yorkse stel blijkens een advertentie op internet bedacht.

Kandidaten hebben zich tot nu toe nog niet gemeld, maar Schroeder en Black zijn ervan overtuigd dat ze een lucratief aanbod hebben gedaan. Als ze de naam bekendmaken bijvoorbeeld zal de pers daar uitgebreid aandacht aan schenken, wat de naamsbekendheid van de sponsor geen kwaad zal doen, zo stellen ze zich voor.

Schroeder en Black, beide 32 jaar oud, wonen met hun dochters Josephine van 4 en Lois van 22 maanden in een driekamerflat. Met het sponsorgeld hopen ze een groter huis te kunnen kopen en hun kinderen later naar de universiteit te kunnen sturen.

Netwerk uitzending Dutroux geeft veel reacties

De Netwerk-reportage op de televisie (Nederland 1) over Dutroux-slachtoffer Laetitia Delhez, heeft duidelijk iets losgeweekt bij onze landgenoten. Bij de Stichting Korrelatie, waar mensen telefonisch en via e-mail hun verhaal kwijt kunnen, stond de telefoon de afgelopen dagen roodgloeiend.

''Iedereen in Nederland weet wie Marc Dutroux is en welke verschrikkelijke dingen hij met kinderen heeft gedaan. Maar het horen uit de mond van een van de Belgische slachtoffers zelf, heeft de kijkers blijkbaar fel aangegrepen. De telefoon heeft hier de afgelopen dagen niet stilgestaan. En ook de e-mails stromen binnen'', luidt het bij de Stichting Korrelatie in Utrecht.

Tijdens en na de uitzending werd het telefoonnummer van de hulplijn getoond, zodat kijkers die vragen of opmerkingen hadden, konden bellen of schrijven.

''Mensen vragen of ze iets kunnen doen voor de slachtoffers, vragen waar ze Laetitia kunnen bereiken om haar een briefje of kaartje te sturen. Sommigen willen haar zelfs financieel steunen''.

''Maar er zijn ook veel mensen, vrouwen vooral, die vertellen dat ze gelijkaardige dingen hebben meegemaakt. Niet dat ze allemaal werden opgesloten in een kooi, zoals Dutroux deed, maar die ook op gruwelijke wijze zijn misbruikt en vaak niet eens klacht hebben durven indienen''.

''Wij luisteren naar die mensen hun verhaal, geven hen meestal de raad mee toch klacht in te dienen en verwijzen hen door naar een psychiater, psycholoog of andere deskundige'', aldus nog een woordvoerder van de stichting.

Veel van de reacties op De kelder van Laetitia gaan over het feit dat ze nooit goed is opgevangen na haar vrijlating. Maar zowel het kabinet van minister van Justitie Verwilghen als het parket van Neufchâteau ontkennen dat.

Inmiddels heeft Nederlands succesvolste vrouwelijke ondernemer, Sylvia Toth, laten weten dat ze Laetitia financieel wil gaan steunen.

Jongere zit veel te lang alleen in cel

Jongeren in gevangenissen brengen door personeelstekort te veel tijd alleen in hun cel door. In het weekeinde komt het voor dat twintig uur lang de deur dicht blijft.

De onafhankelijke commissies van de acht rijksinrichtingen hebben dit bij het ministerie van justitie aangekaart. In totaal zijn er zo'n duizend jongeren gedetineerd in deze inrichtingen. Volgens E. Pennink, voorzitter van de klachtencommissie van de jeugdinrichting 't Nieuwe Lloyd in Amsterdam, is er 'een grens overschreden'. "Op deze manier is de kans groot dat ze de gevangenis slechter uitgaan dan ze er in kwamen".

In september wordt de nieuwe Beginselenwet Justitiële Jeugdinrichtingen van kracht. Volgens die wet moeten jongeren in gevangenissen twaalf uur per dag meedoen aan gemeenschappelijke activiteiten. Op zaterdag en zondag moet daar 8,5 uur voor worden ingeruimd. Maar door gebrek aan personeel vervallen activiteiten. De gevangenen, tussen de 12 en 18 jaar oud, worden dan weer richting cel gedirigeerd.

Alleen op cel eten

Volgens de klachtencommissies brengen in onder meer de gevangenissen 't Nieuwe Lloyd, De Hunnerberg in Nijmegen en De Hartelborgt in Spijkenisse jongeren het leeuwendeel van het weekeinde achter slot en grendel door. Ook in de jeugdinrichtingen Eikenstein en De Lindenhof in Zeist speelt het probleem, zij het in mindere mate. Rijksinrichting De Eng in Den Dolder daarentegen heeft geen personeelstekort.

Voorzitter van de klachtencommissie van De Hartelborgt en orthopedagoog P.Hanse zegt dat het tekort aan mankracht ook 's avonds een probleem is. Jongeren moeten dan alleen op hun cel eten. "Dat is heel erg triest", stelt Hanse, "Want juist in de groepsruimte leren ze rekening met elkaar te houden".

Horeca Nederland: Zwarte lijst artiesten

Koninklijke Horeca Nederland gaat een zwarte lijst opstellen van artiesten die regelmatig op het laatste moment afzeggen of niet komen opdagen zonder iets van zich te laten horen.

Volgens de horecavereniging kost het nonchalante gedrag van sommige muzikanten, dj's en anderen de ondernemers vele tienduizenden guldens. Managers en belangenbehartigers van artiesten reageren gebeten en noemen de klacht onzin.

Ontsnappingsclausules

"Wij horen steeds vaker dat artiesten niet komen opdagen", zegt echter J. Laan, sectorvoorzitter discotheken en zaalbedrijven van Koninklijke Horeca Nederland (KHN). "Ik wil nu geen namen noemen, we willen eerst alle klachten inventariseren. Maar het gaat om allerlei soorten artiesten, van bekend tot onbekend. Waar wij ook steeds meer van balen, is dat artiesten in de contracten allerlei ontsnappingsclausules inbouwen. Een plots tv-optreden is een legitieme reden om te annuleren. Dat moet veranderen." Volgens Laan levert een geannuleerd optreden de horeca-ondernemer een schadepost op van vele tienduizenden guldens.
"Je hebt geïnvesteerd in publiciteit, kaartverkoop, inrichting van de zaak. Als het dan niet doorgaat, kun je kaarten gaan terugbetalen en heb je boze klanten. Dat is slechte reclame voor je zaak." De horecavereniging roept zijn leden op, notoire annuleerders aan te melden voor de zwarte lijst. De ondernemers kunnen straks de lijst opvragen en mede aan de hand daarvan bepalen of ze een artiest wel zullen boeken.

Arjen Davidse van het Nationaal Popinstituut in Amsterdam noemt het verhaal 'bullshit'. "Het lijkt me echt een beetje aandachtzoekerij. Er zullen heus wel enkele gevallen zijn, maar het is geen schering en inslag. Trouwens, ik zou liever eerst een zwarte lijst hebben van horeca-ondernemers die artiesten niet of slecht betalen. Dat vind ik ernstiger dan een keer annuleren."

Een banklening als hoofdprijs in een tv-quiz

Rop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een nieuwe televisiequiz in het door een recessie getroffen Taiwan biedt de winnaar geen geldbedrag aan, maar een banklening. TV Bank is een van de nieuwe programma's op de Taiwanese televisie die de kijkers wil helpen om het zware economische tij te doorstaan.

Volgens The Straits Times (Singapore) beslissen een jury en het publiek wie het rentevrije krediet van ruim 14.000 gulden krijgt. Aan elke aflevering doen twee kandidaten mee, die moeten beargumenteren waarom zij de lening zouden moeten krijgen.

In de eerste uitzending, die binnenkort op de televisie komt, gaat het om een man die geld nodig heeft om zijn tattoo te laten verwijderen. Behoudt hij zijn lichaamsversiering dan verliest hij zijn baan als badmeester. De tweede kandidaat, een vrouw, wil vet laten weghalen zodat ze aantrekkelijker wordt voor mannen.

Arrows nieuwe motorenleverancier

Just_Johnny had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Jaguar en Arrows krijgen volgend jaar de beschikking over dezelfde motoren. Op die manier wil directeur Niki Lauda duidelijkheid krijgen over het prestatieniveau van het eigen fabrieksteam. Dat melden bronnen in Hockenheim. Morgenochtend maakt Arrows in een persconferentie de details van de overeenkomst bekend. De renstal van Jos Verstappen betaalt naar verluidt achttien miljoen voor de krachtbron.

Beslag gelegd op de woning van Singh Varma

Rop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belastingdienst heeft voor de tweede keer dit jaar beslag gelegd op de woning van voormalig Tweede Kamerlid Tara Singh Varma (GroenLinks). De fiscus is niet de enige die Singh Varma dwong om haar schulden te betalen. Ook Van Lanschot Bankiers en juweliersketen Strego BV legden de afgelopen periode beslag op Varma's appartement, drie hoog aan de Amsterdamse Rooseveltlaan.

In de periode rond haar verhuizing vanaf de Vondelkerkstraat sloot Singh Varma in april 2000 een hypotheek ter waarde van ƒ800.000 afbij Van Lanschot Bankiers. Omdat zij haar aflossingen voor deze lening niet (tijdig) voldeed, heeft de bank een half jaar later een beslag van ƒ420.000 op het pand gelegd.
Op 17 januari van dit jaar volgde opnieuw een beslag op het huis, ditmaal door de Belastingdienst. Van Lanschot was ondertussen weer op goede voet geraakt met Varma, aangezien de bank één dag later, op 18 januari, een aanvullende hypothecaire lening van ƒ600.000 verstrekte. De totale schuld aan de bank bedroeg op dat moment dus ƒ1,4 miljoen.

Volgens een andere beslaglegger, juweliersketen Strego BV, betaalde Singh Varma een rekening van bijna ƒ13.000 met een ongedekte cheque. Strego legde begin deze maand beslag voor ƒ17.500 gulden; de rekening plus bijkomende kosten.

Amateurwielrenner overschat zijn kunnen

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 37-jarige wielrenner uit Vledder heeft zichzelf danig overschat. De Drent, blijkbaar geïnspireerd door de Tour de France, was vanuit zijn woonplaats vertrokken voor een rit naar Lisse. Na circa tweehonderd kilometer arriveerde de man in Zuid-Holland om vanuit de bollenstreek direct terug te gaan naar huis.

De wielrenner overschatte zijn capaciteiten, want in Lelystad ging het lichtje in de nacht van woensdag op donderdag langzaam uit. De man was zo oververmoeid dat hij van zijn fiets op het wegdek smakte. Ambulancepersoneel ontfermde zich over de man en bracht hem naar het plaatselijke Zuiderzeeziekenhuis. De wielrenner klaagde over pijn in zijn rug en benen.

28 jaar cel voor 14- jarige

heerlijkheid had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een rechter in Florida heeft de veertienjarige Nathaniel Brazill vrijdag voor moord op een leraar tot 28 jaar gevangenisstraf veroordeeld. Nadat hij zijn straf heeft uitgezeten, moet hij voor bedreiging van een andere leraar nog vijf jaar uitzitten.

Brazill schoot 26 mei vorig jaar leraar Barry Grunow dood. Hij was van school gestuurd, omdat hij een met water gevulde ballon naar een klasgenoot had gegooid. Hij ging naar huis, pakte een geweer van zijn grootvader en schoot op school de leraar dood, toen die niet toestond dat de jongen met zijn klasgenoten sprak.

Televisiestations

Alle belangrijke televisiestations in de Verenigde Staten zonden de uitspraak van rechter Richard Wennet rechtstreeks uit. De zaak tegen Brazill leidde tot een discussie over de berechting van minderjarigen die ernstige misdrijven hebben begaan. Brazill werd ondanks zijn jeugdige leeftijd als volwassene berecht en kon tot levenslang worden veroordeeld.

Waar laat je een veroordeelde travestiet?

Een Cypriotische rechter heeft een travestiet, die tot 18 jaar celstraf was veroordeeld wegens fraude, laten gaan, omdat gevangenisauthoriteiten het niet eens werden over de plaats waar de verdachte zijn straf zou moeten uitzitten.

Marios Angelodimou, zelf graag Alexia genoemd, was de eerste travestiet die zou moeten brommen in Cyprus, maar de authoriteiten kwamen er niet uit; waar laat je iemand die zich gedraagd als een vrouw, maar in werkelijkheid nog man is?

500 schedels in Indiaas huis

De Indiase politie heeft in Calcutta 500 skeletten en schedels ontdekt tijdens een huiszoeking. Die werd verricht nadat omwonenden hadden geklaagd over stank. Vermoedelijk werden in het huis zogenaamde 'tantristische rituelen' uitgevoerd.

Het tantrisme is de verzamelnaam voor enkele invloedrijke Indiase godsdienstige richtingen en wijsgerige systemen. De leer gebruikt bijzondere ceremonieel, riten, sacrale handelingen en mantra's. In sommige riten spelen menselijke botten een belangrijke rol.

In juni vond de politie in de Indiase stad Siliguri 86 menselijke schedels bij een busstation.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.