Beslag gelegd op de woning van Singh Varma

Rob (R@b)
Rop had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De Belastingdienst heeft voor de tweede keer dit jaar beslag gelegd op de woning van voormalig Tweede Kamerlid Tara Singh Varma (GroenLinks). De fiscus is niet de enige die Singh Varma dwong om haar schulden te betalen. Ook Van Lanschot Bankiers en juweliersketen Strego BV legden de afgelopen periode beslag op Varma's appartement, drie hoog aan de Amsterdamse Rooseveltlaan.

In de periode rond haar verhuizing vanaf de Vondelkerkstraat sloot Singh Varma in april 2000 een hypotheek ter waarde van ƒ800.000 afbij Van Lanschot Bankiers. Omdat zij haar aflossingen voor deze lening niet (tijdig) voldeed, heeft de bank een half jaar later een beslag van ƒ420.000 op het pand gelegd.
Op 17 januari van dit jaar volgde opnieuw een beslag op het huis, ditmaal door de Belastingdienst. Van Lanschot was ondertussen weer op goede voet geraakt met Varma, aangezien de bank één dag later, op 18 januari, een aanvullende hypothecaire lening van ƒ600.000 verstrekte. De totale schuld aan de bank bedroeg op dat moment dus ƒ1,4 miljoen.

Volgens een andere beslaglegger, juweliersketen Strego BV, betaalde Singh Varma een rekening van bijna ƒ13.000 met een ongedekte cheque. Strego legde begin deze maand beslag voor ƒ17.500 gulden; de rekening plus bijkomende kosten.