Zomercarnaval trekt veel bezoekers

De straatparade van het Solero Zomercarnaval in Rotterdam heeft zaterdag 760.000 bezoekers getrokken. Dat waren er 160.000 meer dan vorig jaar toen het iets koeler was. Met de bezoekers op vrijdagavond komt de organisatie tot 800.000 mensen.

,,Een zeer geslaagd feest'', zei een woordvoerster van de organisatie nadat de laatste wagen weer terug was op het Leuvehoofd, ook het startpunt van de straatparade om één uur 's middags. Aangevoerd door de Rotterdamse Zomerkoningin van Kaapverdische afkomst, Sandy Abma, vertrok het 2,5 kilometer lange lint voor de zes kilometers door het centrum van Rotterdam.

En overal stonden duizenden mensen, van wie er door de hitte enige tientallen onwel werden. Zij werden door het Rode Kruis en de GGD weer op de been geholpen en konden zich daarna weer in het feestgedruis storten. Een tiental mensen werd met kleine verwondingen naar ziekenhuizen vervoerd. Ook wat de politie betrof verliep het Zomercarnaval rustig. Er waren wat kleine vechtpartijtjes en een paar aanhoudingen.