Patiënt verwondt artsen, patiënten en politie

reddie had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Een 30-jarige man uit Hoofddorp heeft donderdagavond in het Spaarne ziekenhuis in Haarlem enkele artsen, verpleegkundigen en politieagenten verwond. De commotie ontstond nadat de vriendin van de man hun relatie wilde beëindigen. Hij probeerde haar van het leven te beroven.

De man was eerder die dag opgenomen omdat hij een grote dosis kalmeringsmiddelen en alcohol had gebruikt. Toen zijn vriendin hem duidelijk maakte dat ze de relatie wilde beëindigen, ging hij door het lint. Hij sloeg haar met haar hoofd tegen de muur, ging boven op haar zitten en drukte twee keer haar keel dicht. Enkele artsen en verpleegkundigen die te hulp schoten, werden geschopt en geslagen.

Er ontstond een achtervolging door de ziekenhuisgangen toen de mishandelde vrouw zich probeerde te verstoppen. Tijdens een vechtpartij met de opgeroepen politie probeerde de Hoofddorper het pistool van een agent te pakken. Een agent en agente raakten hierbij lichtgewond. Uiteindelijk is de man geboeid naar het politiebureau gebracht.