FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 januari 2001

Wereldtoernee Spice Girls afgelast

Het gaat niet zo goed met de Spice Girls. Na enige tijd het middelpunt van een complete hype geweest te zijn, zijn de dames nu zeer weinig in de publiciteit.
Het meest recente album van de Spice Girls, Forever, doet het ook al niet zo goed. De plaat kwam weliswaar op de tweede positie van de hitlijsten binnen, maar was ook al heel snel weer verdwenen.

De slechte resultaten van de CD zijn waarschijnlijk ook de oorzaak van het niet doorgaan van de wereldtour van de Spice Girls. Officieel wordt als reden gegeven reden dat de vier zich willen concentreren op hun solocarrières.

In Engeland wordt echter beweerd dat het er niet naar uitziet dat de dames ooit nog samen op toernee zullen gaan.

Kim Basinger en Alec Baldwin uit elkaar

Filmsterren Kim Basinger en Alec Baldwin houden het niet meer met elkaar uit: ze kappen ermee. Na zeven jaar huwelijk hebben ze een verzoek tot scheiding ingediend.

Basinger (47) en Baldwin (42) trouwden in augustus 1993. Begin december vorig jaar gingen zij alweer uit elkaar. Basinger, die een Oscar won voor haar rol in L.A. Confidential, verblijft sindsdien in Los Angeles met haar 5-jarig dochtertje Ireland. Baldwin woont momenteel in het ouderlijk huis in New York.

Het is voor Kim Basinger niet de eerste scheiding. Ze trouwde in 1980 met grimeur Ron Britton. Dat huwelijk liep na negen jaar op de klippen.

TMF Awards binnen half uur uitverkocht

Mocht je graag de uitreiking van de TMF Awards op 7 april in Ahoy' Rotterdam willen bijwonen, dan is het te hopen dat je vanmorgen op tijd bij "de bekende voorverkoopadressen" was. Alle kaartjes voor de awards-uitreiking waren vanmorgen namelijk binnen een half uur uitverkocht.

Voor het gala zijn de nominaties nog niet bekend, waardoor de organisatie nog niet heeft kunnen bepalen welke artiesten in de Ahoy' zullen optreden. Ondanks dat kon het verkooploket, dat vanmorgen om 10 uur open ging, om half elf alweer worden gesloten.

Meer informatie over de TMF Awards 2001 vind je op TMFawards.nl.

Madonna's huwelijk goed voor economie

Het doorgaans slaperige Schotse plaatsje Dornoch heeft aardig wat profijt gehad van het huwelijk tussen Madonna en Guy Ritchie.

Dornoch werd enkele dagen overspoeld door mediaploegen en journalisten uit de hele wereld. Die boekten samen meer dan 1500 nachten in hotel, aten in restaurants en deden hun inkopen in de plaatselijke winkels. Al met al heeft de happening de plaatselijke economie 2,5 miljoen pond (ca. 8 miljoen gulden) opgeleverd.

De cijfers zijn bekendgemaakt in het Schotse parlement. Het Schotse verkeersbureau was zeer tevreden en sprak van een "mini-economische piek".

Dr Dre liet Michael Jackson zitten

Dr Dre heeft de mogelijkheid om met Michael Jackson te werken aan zich voorbij laten gaan, omdat hij vindt dat de ster zijn hulp niet nodig heeft.
De hiphop-held, die onder anderen Eminem als protegé heeft, zegt dat hij liever met nieuw talent werkt dan met gearriveerde artiesten als Michael Jackson.

"Ik ben benaderd om met Jackson samen te werken, maar ik heb nee gezegd, omdat ik liever met jonge mensen werk. Ik kan vanaf de basis met ze werken. Er zijn geen standaards die je moet halen. Bovendien doen jonge artiesten vaak veel beter hun best om het te laten klinken zoals het zou moeten", aldus Dr Dre.

Politie stuurt e-mailvirus rond

Via een persbericht van de politie Twente is vrijdag onbedoeld het gevaarlijke Emanuel-computervirus rondgestuurd naar politiebureaus, media en bedrijven. Omdat deze variant van het gevaarlijke kerst-e-mailvirus Navidad zichzelf bij activering vermenigvuldigt via e-mailadressenboeken, verspreidt het zich razendsnel over Nederland.

Een voorlichter van de politie Twente legt uit hoe het virus zich aan het persbericht heeft kunnen hechten. ,,Een persbericht dat wij vrijdagochtend hebben verstuurd is bij een van de geadresseerden besmet met het virus. Van daaruit is het naar de onze gehele verzendlijst gestuurd.''

Emanuel is een variant van Navidad. Het virus komt als attachment mee met e-mails. Als de ontvanger klikt op het Emanuel.exe-bestand, dan vermenigvuldigt het bericht zich naar alle ontvangers in het adresboek van de getroffene. Het virus is te verwijderen met een softwarebestandje dat is te vinden op de websites van verschillende antivirusontwikkelaars.

Zanger Blof aan beterende hand

Pascal Jakobsen, zanger van de band Blof, herstelt langzaam maar zeker van de burn-out die hem begin december trof. De popgroep geeft zaterdag voor het eerst in anderhalve maand weer een optreden. Plaats van handeling is 013 in Tilburg, uitgerekend de plaats waar de 26-jarige Jakobsen instortte.

De komende tijd gaat Blof het volgens manager Frank van der Meijden rustiger aan doen. Nieuwe klachten van oververmoeidheid moeten hierdoor worden voorkomen. Artsen verwachten dat het nog wel een half jaar gaat duren voordat Jakobsen volledig is hersteld.

In de afgelopen jaren groeide Blof uit tot een van de grootste popacts van Nederland. De band scoorde hits met singles als Liefs uit Londen, Aan de Kust en Dansen aan Zee. Het laatste album, Watermakers, stond lange tijd hoog in de hitlijsten en verkoopt nog altijd goed.

Zeven concerten van de theatertoernee van Blof zijn verplaatst naar het najaar. Fans die al kaarten kochten voor de optredens in Weert, Venlo, Stadskanaal, Den Helder, Emmeloord, Hilversum en Venray, krijgen hun geld terug. Ze kunnen hun kaartjes ook inruilen voor tickets voor de vervangende optredens. Het optreden in Ahoy' van maandag gaat gewoon door.

Overheden faalden in Enschede

De commissie-Oosting heeft forse kritiek op het optreden van verschillende overheden voor de vuurwerkramp in Enschede, 13 mei vorig jaar. Ook de handelwijze van het vuurwerkbedrijf S.E. Fireworks bevalt hem niet. "Het bedrijf is op een aantal punten tekort geschoten."

Voorzitter M. Oosting zegt zaterdag in het Algemeen Dagblad dat het duidelijk is dat de overheid heeft gefaald. "Ik kan moeilijk een andere conclusie trekken. Ik heb het dan over de vergunningverlening, het toezicht, de controle en de handhaving door de gemeente, de rijksinspecties, de politie, de brandweer en de ministeries." Hij concludeert dat er geen sprake was van overmacht of toeval. "Het is niet zo dat niemand de ramp had kunnen voorkomen."

"Ik snap wel hoe de vergunningen zijn verleend en bijgesteld", aldus de voorzitter van de commissie die de ramp in Enschede onderzoekt, "maar ik kan er met mijn hoofd niet bij dat het ook werkelijk is gebeurd. Je moet van de overheid kunnen verwachten dat ze zorgt voor veiligheid en daarover waakt. In Enschede heeft het aan die waakzaamheid kennelijk geschort. Fireworks had zich nooit op die wijze daar in de stad mogen ontwikkelen." De overheid heeft verzuimd aan die ontwikkeling een halt toe te roepen. "Er zijn momenten geweest waarop dat kon."

Lees hier verder.

Dam Amsterdam wordt overdekt

De Dam in Amsterdam wordt overdekt en verwarmd. Om de kou de baas te blijven zullen vanaf vandaag enorme tenten het beroemde plein overkappen.

In de tenten worden grote hete-lucht kachels geplaatst. De kachels moeten voorkomen dat de grond bevriest. De maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat de herinrichting van het plein doorgang kan vinden. De gemeente Amsterdam is bang dat anders het plein voor dodenherdenking niet klaar is.

De Dam in de hoofdstad wordt grondig vernieuwd. Alle keitjes zijn verwijderd en straks moet het plein zijn voorzien van een nieuw voetgangersgebied met terrassen. Voor de auto's zal na de herinrichting van het plein veel minder ruimte zijn.

Volgens de Dienst Binnenstad is dodenherdenking voor Amsterdam zo belangrijk dat er alles aan gedaan wordt om vóór die datum het plein gereed te hebben.

Man gooit brandbom naar buren

Een omstreden kippeneigenaar (65) uit het Friese Pingjum moet zijn huis verlaten omdat hij een molotovcocktail naar binnen heeft gegooid bij een achterbuurman, die klaagde over hanengekraai.

De verdachte, die door justitie is vastgezet, haalde de woede van de buurt op de hals door luidruchtige kippen en hanen te houden. De rechtbank besliste dat de man slechts een beperkt aantal kippen en hanen mocht houden. De man slachtte daarop een aantal kippen achter zijn huis en maakte er kippensoep van, die hij opat met de burgemeester.

Rond de rechtszaak zou de man dreigbrieven hebben rondgestuurd aan buurlieden en de woningstichting. Nu de man daadwerkelijk gepoogd heeft een aanslag met een brandbom te plegen, eist de verhuurorganisatie dat hij het pand verlaat en zijn kippen meeneemt.

Kaartjes feestje Bush uitverkocht

De Amerikaanse hoofdstad Washington staat bol van de festiviteiten rond de komende benoeming van George W. Bush tot de nieuwe president van de Verenigde Staten. Maar wie nog een kaartje wil kopen voor een van de bijeenkomsten, heeft vrijwel zeker pech. Bush nodigde liefst 100.000 gasten zelf uit en die gaan voor. De meeste speciale gasten hebben ruimhartig gestort in de verkiezingskas van Bush.

De organisatie van de inauguratie-evenementen geeft toe dat de grootste "supporters" van Bush de beste plekken krijgen. Maar waar Clinton eerder zo'n 55.000 speciale genodigden had, inviteerde Bush er zo'n 100.000. Volgens The Washington Post kunnen ook organisaties als de padvinderij rekenen op goede kaartjes.

De 3000 vrijkaarten voor een rede van Laura Bush voor Amerikaanse auteurs zijn allemaal weg en dat geldt ook voor de 2100 toegangsbewijzen tot een bijeenkomst waar de gekozen vice-president Cheney oorlogsveteranen een hart onder de riem steekt. Alle 13.000 kaarten voor een jeugdhappening in het MCI Center zijn ook weg. Van de 45.900 tickets voor de verscheidene inaugurele bals zijn er nog maar een paar over, telde de krant.

Een woordvoerster van Bush zegt dat het grote publiek helemaal niets tekort zal komen bij de grote evenementen zoals de eedaflegging. Verscheidene grote televisieschermen zullen ervoor zorgen dat alle Bushfans op straat kunnen meegenieten van elke stap die Bush op 20 januari zal zetten.

De festiviteiten in Washington kosten naar schatting zo'n 75 miljoen gulden. De benodigde gelden worden geworven onder ondernemingen en organisaties die de Republikeinen een warm hart toedragen. Volgens The Washington Post is ruim de helft van het geld al binnen. Elke donatie mag volgens de Amerikaanse wet overigens niet groter zijn dan 250.000 gulden.

Flink feestje dus

25000 mensen lopen stille tocht

Rond de 25.000 mensen hebben vrijdagavond meegelopen in de stille tocht in Volendam. Tweehonderd jongeren voerden met lichten de tocht aan. De menigte liep langs een verlicht rampcafé naar het stadion van FC Volendam. Tegenover het café ontstond een zee van bloemen.

In het stadion werd een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Hier spraken onder andere premier Kok en de burgemeester. De laatste stond stil bij de helden die hij in de rampnacht had gezien. "Ik heb die nacht helden gezien, waarvan sommigen hun leven bij de redding van hun vrienden en vriendinnen verloren."

Er werd geklapt voor zes jongeren die verhalen en gedichten voorlazen. Ook de gewonden die nog in het ziekenhuis liggen kregen een groot applaus.

In de ziekenhuizen liggen nog 118 gewonden waarvan 49 op de Intensive Care. Hun toestand is nog steeds zorgwekkend. Ondertussen hebben de drie brandwondencentra in Nederland extra personeel nodig om alle gewonden te kunnen verzorgen. Zaterdag wordt geprobeerd via een advertentie in de landelijke dagbladen verpleegkundigen te werven.

Echtgenote blijkt dochter

Een Ugandees kreeg kort geleden de schrik van zijn leven toen zijn echtgenote zijn dochter bleek te zijn uit een eerder huwelijk in de jaren zeventig. Het stel was al drie jaar getrouwd.

De zaak kwam aan het licht toen de man en echtgenote een bezoekje ging brengen aan zijn ex-vrouw. Die keek wel een beetje vreemd op dat haar ex-man met haar dochter aan kwam zetten.

De drie hebben intussen deelgenomen aan een zuiveringsritueel om alle beschuldigingen van mogelijke incest de kop in te drukken.

Gemeente stelt voor om kind aan te lijnen

Capoeiristas had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De gemeente Rotterdam heeft een gehandicapte vrouw het advies gegeven om haar 4-jarig zoontje maar met een touw aan haar elektrische rolstoel te binden als ze een uitstapje wil maken. De Rotterdamse, die al vanaf haar geboorte vrijwel niet kan lopen, vroeg kortgeleden bij de dienst Voorzieningen Gehandicapten in haar woonplaats om reparatie of vervanging van haar bijna tien jaar oude, speciaal aangepaste autootje. De dienst besloot echter, dat de vrouw slechts in aanmerking kwam voor een scootmobiel, een open eenpersoons invalidenkarretje op drie wielen.

Omdat de gescheiden gehandicapte op deze rolstoel haar zoontje niet kon meenemen, deed de gemeentelijke dienst nog wel het 'genereuze' voorstel om een beugel aan de zijkant te monteren. Op deze wijze kon de peuter, aangelijnd en wel, gewoon achter zijn rijdende moeder aan lopen, zo werd in een brief gesteld.

Chipknip voor toeristen

Anoniempje had ons via de newssubmit het volgende te melden:

De banken en Interpay, die een zeer groot deel van het betalingsverkeer in Nederland regelt, komen met een onpersoonlijke variant van de elektronische portemonnee chipper/chipknip. De kaart is niet gebonden aan een persoon of een rekening en vooraf opgeladen. Opnieuw opladen kan niet.

De kaart is bedoeld voor toeristen en mensen die geen rekening hebben in Nederland. Zij is geschikt voor de bestaande betaalapparaten in bijvoorbeeld winkels. De verkoop gaat plaatshebben bij de bedrijven en instellingen waar de kaarten kunnen worden gebruikt.

Vanaf 1 januari 2002 moet de nieuwe kaart overal verkrijgbaar zijn. Dit jaar wordt begonnen met proefprojecten. Elektronische portemonnees kunnen in Nederland op 160.000 plaatsen worden gebruikt. Tot nu negeert het publiek de chipper en de chipknip massaal.

Het is nu al een crime om fatsoenlijk met een Chipper te betalen.

Politie beslecht oorlogje tussen dealerbendes

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met de aanhouding van drie Groningers en twee Hagenaars heeft de politie een oorlogje beslecht tussen twee rivaliserende dealerbendes. De verdachten hadden onenigheid gekregen over hun dealeractiviteiten in de stad. De zaak kwam enkele weken geleden aan het rollen na een ernstige geweldsuitbarsting tussen beide groepen in een woning aan de Pioenstraat.

Bij de ruzie in de Pioenstraat bedreigden de Hagenaars twee Groningers, die overigens illegaal in Nederland verbleven, met een pistoolmitrailleur. De Groningers werden geslagen en gekneveld achtergelaten. Nadat ze zich hadden bevrijd, waarschuwden ze de politie. Het onderzoek da de politie vervolgens startte, bracht al snel aan het licht dat beide Hagenaars een uiterst gewelddadig verleden hebben.

'Vrienden' dwongen meisje tot striptease

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een striptease moest een 16-jarig meisje uit Bergen op Zoom aan haar gedrogeerde 'vriendenclubje' bewijzen dat ze geschikt was om de hoer te spelen. Op de salontafel, met een opzwepend muziekje erbij en onder bedreiging van een honkbalknuppel.

Alle vijf jongemannen deden van harte mee en ze lachten zich gek. Maar het bontst maakte de toen 24-jarige W.J. uit Bergen op Zoom het wel, menen officier van justitie M. Corten en politierechter W. Schnitzler. Hij boezemde het meisje grote angst in door constant met de knuppel te zwaaien. Tot ze helemaal naakt was.

Toen de Bergse uit de kleren was en iedereen aan haar borsten wilde voelen, beëindigde ze de striptease-act abrupt en stapte van tafel. Radeloos van angst plaste ze vervolgens in haar broek. Hoe triest ook, het bleek haar redding. "Vies wijf dat je bent. Het huis uit", kreeg ze van de lachende meute te verstaan.

Die eerste lentedag van 1999 begon zo aardig met een telefonische uitnodiging aan de jonge vrouw om een gezellige dag door te brengen met haar vrienden. Op een van hen was ze bovendien verliefd, dus ze nam de invitatie graag aan. Na een gezellige babbel kwamen vervolgens drugs op tafel. "En van het één kwam het ander", bagatelliseerde J. gisteren voor de rechter. "We waren geen van allen helder meer, maar alles komt nu op mij neer. Zeker omdat ik geen advocaat heb."

De Bergse dook na het bizarre avontuur lange tijd onder. Ze bleek al eerder slachtoffer van een seksueel misdrijf te zijn geweest. J. heeft al een omvangrijk strafblad en dat speelde bij de rechter zwaar mee. Hij moet twee maanden zitten.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.