'Vrienden' dwongen meisje tot striptease

Tuurr had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Met een striptease moest een 16-jarig meisje uit Bergen op Zoom aan haar gedrogeerde 'vriendenclubje' bewijzen dat ze geschikt was om de hoer te spelen. Op de salontafel, met een opzwepend muziekje erbij en onder bedreiging van een honkbalknuppel.

Alle vijf jongemannen deden van harte mee en ze lachten zich gek. Maar het bontst maakte de toen 24-jarige W.J. uit Bergen op Zoom het wel, menen officier van justitie M. Corten en politierechter W. Schnitzler. Hij boezemde het meisje grote angst in door constant met de knuppel te zwaaien. Tot ze helemaal naakt was.

Toen de Bergse uit de kleren was en iedereen aan haar borsten wilde voelen, beëindigde ze de striptease-act abrupt en stapte van tafel. Radeloos van angst plaste ze vervolgens in haar broek. Hoe triest ook, het bleek haar redding. "Vies wijf dat je bent. Het huis uit", kreeg ze van de lachende meute te verstaan.

Die eerste lentedag van 1999 begon zo aardig met een telefonische uitnodiging aan de jonge vrouw om een gezellige dag door te brengen met haar vrienden. Op een van hen was ze bovendien verliefd, dus ze nam de invitatie graag aan. Na een gezellige babbel kwamen vervolgens drugs op tafel. "En van het één kwam het ander", bagatelliseerde J. gisteren voor de rechter. "We waren geen van allen helder meer, maar alles komt nu op mij neer. Zeker omdat ik geen advocaat heb."

De Bergse dook na het bizarre avontuur lange tijd onder. Ze bleek al eerder slachtoffer van een seksueel misdrijf te zijn geweest. J. heeft al een omvangrijk strafblad en dat speelde bij de rechter zwaar mee. Hij moet twee maanden zitten.