FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 30 oktober 2000

Prinses Marilène zwanger

Eindelijk weer een ooievaar in ons koningshuis!

Prinses Marilène en Prins Maurits verwachten eind april hun eerste kind. Dit heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandagavond bekendgemaakt.

Prinses Margriet en Pieter Van Vollenhoven worden voor de eerste keer opa en oma. Op 29 mei 1998 trouwde hun zoon met de dochter van oud-minister Van den Broek

Nu nog een verloving van W.A. en Maxima, dan kunnen we weer allemaal die oranje petjes op :-)

Michael Jackson onverwachts op gala

Michael Jackson heeft zaterdagavond in Beverly Hills het Caroussel of Hope Gala bijgewoond. De zanger kwam plotseling opdagen om zijn steun te betuigen voor de organisatie. Presentator Jay Leno was net begonnen toen Jackson de zaal binnenkwam. "Kijk eens wie er weer te laat is... Michael Jackson", grapte Leno.

De zanger, die zijn baard had laten staan, kreeg spontaan een staande ovatie van het publiek. Onder de gasten waren Ricky Martin, Dustin Hofman en president Clinton. Na het optreden van Ricky Martin, die een fan van Jackson is, kwam de superster het podium op om de Latin-zanger te feliciteren met zijn optreden.

Veel mensen in het publiek vonden dat Jackson er slecht uitzag.

Vind je het gek...Moet je dit dan zien

Laptopbatterij Compaq kunnen vlam vatten

Nadat eerder deze maand Dell bekend maakte dat een aantal batterijen van notebooks vlam kunnen vatten, moet Compaq nu hetzelfde doen. Hoewel er pas één geval is geregistreerd, haalt Compaq uit voorzorg wereldwijd 55.000 batterijen uit de handel.

Het persbericht van Compaq is bijna identiek aan het bericht dat Dell twee weken geleden uitgaf. Ook nu gaat het om batterijen die kunnen kortsluiten, waardoor ze oververhit kunnen raken en er rook of zelfs vuur kan ontstaan. Ook bij Compaq is er tot nu toe slechts één geval geregistreerd. Compaq geeft in haar bericht aan dat "er verscheidene terugnames van batterijen door computerfabrikanten zijn geweest.

Compaq gelooft dat deze terugname niets heeft te maken met een andere in de industrie." Het gaat om batterijen uit de Armada E500 of de Armada V300 met de nummers TCGK 00001-10500, TCGK 20001-21800, TCGK 40001-83100 en TCHK 40001-44700. Mensen die deze batterijen gebruiken, wordt aangeraden daar onmiddellijk mee te stoppen en ze kunnen bij Compaq een gratis vervangingsbatterij aanvragen.

Ik dacht al...Waarom is die laptop zo heet op mijn schoot

Baby overleden aan messteken

De negen maanden oude baby die de politie zondagavond in Amsterdam-West zwaar gewond aantrof is overleden. Het kind liep de verwondingen op tijdens een conflict tussen zijn ouders. Zijn 39-jarige vader en even oude moeder raakten ook gewond. De toestand van de vader is kritiek, die van zijn moeder wordt stabiel genoemd.

Wat zich precies afspeelde in de woning in de Kanaalstraat is de politie nog niet bekend. Wel weet ze inmiddels dat de ouders van het kind een paar maanden geleden uit elkaar gingen en sinds kort een omgangsregeling voor de baby hadden.

Zondag kwam de moeder het kind ophalen. Zij werd door kenissen naar de woning gebracht. Toen deze haar na tien minuten niet terug zagen komen, namen ze poolshoogte. Ze hoorden vreemde geluiden en schopten de deur in. De moeder van het kind strompelde zwaar gewond naar buiten. De man lag zwaar gewond in de woning en ook de baby had messteken opgelopen. Alle drie zijn in het ziekenhuis geopereerd, maar voor de baby mocht het niet meer baten.

De politie trof in de woning ook een vuurwapen aan, maar daar is waarschijnlijk niet mee geschoten.

Twarres breekt records.

Boeltje.nl had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Twarres is de eerste Friese act die op nummer 1 komt te staan in de Mega Top 100 en de Top 40. Vorige week al evenaarden ze De Kast die in 1997 met "In nije dei" op een derde plaats kwam.

Tevens breken ze het record van nummer wat het langst nodig had om op nummer 1 te komen. Twarres staat al 14 weken in de Mega top 100 en dus nu op nummer 1. In 1999 had City to City 13 weken nodig om op nummer 1 te komen en in 1978 (weten we vast nog wel) had 10 CC twaalf weken nodig.

Zo zie je maar dat er naast Heerenveen nog veel meer goeds uit Fryslan komt.

Lees in het Fok!Forum over Twarres.

Niet schrijven dus Koos weg?

Vandaag hebben de bewoners van Big Brother de 'order' gekregen dat ze niet meer mogen schrijven. Dit is een van de basisregels van het programma, maar vrijwel vanaf het begin lapten de bewoners deze regel aan hun laars.

Van een veer maakten ze een pen en ook hebben ze zelf inkt geïmproviseerd. Al zes weken schrijven de bewoners geregeld op deze primitieve wijze en de afgelopen week hield Koos elke dag een 'dagboek' bij. Het bevel van Big Brother schoot bij hem dan ook in het verkeerde keelgat.

In eerste instantie dachten de bewoners aan de woorden van Ed: ze kwamen in opstand. De dagboekkamer werd meerdere keren bezocht en Koos deed ook een voorstel. Hij wilde het schrijfgerei best inleveren, maar dan zou hij wel elke dag een half uur in de dagboekkamer komen om te schrijven.

Helaas, dit vond Big Brother niet goed en dus is Koos boos. Het ging net weer een beetje goed met hem; het schrijven was zijn houvast. Nu deze houvast weg is, heeft hij gezegd dat hij aanstaande donderdag wil vertrekken.

Guinness record voorlezen

Zoals afgelopen donderdag al werd aangekondigd worden de bewoners deze week voor de weekopdracht uitgedaagd het Guinness record 'hardop voorlezen' te breken. Het huidige record staat op 28 uur en moet door minimaal vier en maximaal zes mensen uitgevoerd worden.

De deelnemers moeten gedurende de recordpoging constant in een vastomlijnd gebied in de woonkamer zijn. Er moet steeds minimaal twee minuten en maximaal drie uur achter elkaar voorgelezen worden door een deelnemer. Stiltes tussen woorden, zinnen, etc. mogen maximaal drie seconden duren en de beurt mag alleen worden overgegeven bij het einde van een hoofdstuk.

Voordat de bewoners de weekopdracht te horen kregen moesten ze in de dagboekkamer allemaal drie personen noemen die niet aan de weekopdracht mee hoeven te doen. Zonder te weten wat de opdracht was, werden Annet, Kim en Koos hiervoor uitgekozen.

De recordpoging wordt dus begonnen met zes bewoners, de overige drie zullen voor het huishouden moeten zorgen en moeten de deelnemers natuurlijk verwennen zodat ze het lang volhouden. Twee van de zes deelnemende bewoners mogen het gedurende de poging opgeven. Ze moeten dan wel het hoofdstuk waaraan ze op dat moment bezig zijn uitlezen.

De bewoners hebben 30% van het weekbudget ingezet en gaan er allemaal voor. De verzorgers hebben via een laptop in de dagboekkamer bij BOL boeken besteld en nu wordt gewacht tot de boeken geleverd worden.

Zwaargewonde zwartrijder

Een zwartrijder is in een tram in Den Haag tijdens een vechtpartij met 4 controleurs zwaar gewond geraakt. De politie sluit niet uit dat de controleurs de man hebben geslagen en geschopt.

De recherche heeft de 4 controleurs van vervoerbedrijf HTM gehoord en is nog op zoek naar getuigen. De controleurs moeten de komende dagen beschikbaar blijven voor het politieonderzoek.

De zwartrijder viel door de mand bij een controle op lijn 10. Volgens een woordvoerder van HTM was de man zeer agressief en begon hij met 1 van de controleurs te vechten, waarop zijn 3 collega's hem te hulp schoten. Tijdens de vechtpartij viel de zwartrijder levenloos neer. Hij is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis waar hij sindsdien op de intensive care verblijft.

Gegijzelde klusjesman

Jorrit kwam via de newssubmit met het volgende:

Een 27-jarige inwoner van Kaatsheuvel heeft zaterdag anderhalf uur opgesloten gezeten in een tuin in Chaam. De eigenaar weigerde de elektronisch bedienbare poort te openen, omdat hij niet echt tevreden was over de keukendeurtjes die de klusjesman in zijn keuken had bevestigd.

De boze opdrachtgever dacht de monteur onder deze druk alsnog tot vakwerk te bewegen, maar deze zag het duidelijk anders. Toen de monteur na 1½ uur in de tuin te hebben gezeten nog niets had gedaan, werd de poort toch maar geopend.

Vliegende boompjes

Slartibartfast kwam met het volgende nieuws uit de hoofdstad:

Niet iets uit de krant, maar 'live'. Zit nu in de binnenstad van Amsterdam en er waait een boom om op iemand. Beetje naar allemaal...Brandweer, politie en ambulancedienst doen er alles aan om de persoon te bevrijden. Tjonge een moment wandel je relaxed over de grachten, het andere lig je onder een joekel van een boom te vechten voor je leven. Hoop dat die persoon het allemaal kan navertellen...

Doping in Sydney

TheGhost had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Gewichtheffer Gundus Ismailov uit Azerbeidzjan moet zijn gouden plak bij de Paralympics in Sydney inleveren. Hij is bij controle betrapt op het gebruik van doping. Zijn winnende prestatie, met 240 kilo een wereldrecord, is van de lijst geschrapt. Hij is bovendien voor 4 jaar geschorst, waardoor hij in 2004 ook niet in Athene kan deelnemen. voor gehandicapte sporters.

Dit is ondertussen het elfde dopinggeval van de Paralympics.

Joske krijgt geen straf

Het Belgische Gerechtshof in Tongeren heeft Jos Verstappen geen straf opgelegd naar aanleiding van een vechtpartij in mei 1998. De F1-coureur zou toen op een plaatselijke kartbaan een man hebben geslagen en zware verwondingen hebben toegebracht.

Tegen de Nederlandse coureur was 2 jaar gevangenisstraf geëist. Het Hof acht het bewijs niet zwaar genoeg om hem te straffen, maar vindt wel dat hij deels verantwoordelijk is voor het voorval. Als hij zich de komende 5 jaar nog eens misdraagt, volgt er wel een sanctie.

25 miljoen voor een autootje

Ferrari-liefhebbers die vet geld te veel hebben, moeten op 19 december bij een veiling in Zwitserland zijn. Het bureau Bonhams en Brooks brengt een unieke race-auto van het Italiaanse topmerk onder de hamer. De veilingmeesters houden rekening met een bod van ongeveer 25 miljoen gulden.

Het gaat om een Ferrari 250 GTO Berlina Competizione uit 1963. De bolide won in dat jaar de 24-uursrace van Le Mans. Het voertuig zegevierde ook in de 500 kilometer van Spa en in de 12-uursrace van Reims.

Duitse neo-nazis vallen Turks gezin aan

Een groep neonazi's heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Himbergen in Duitsland het huis van een Turks gezin aangevallen. Circa twintig rechts-extremisten probeerden op gewelddadige wijze het huis binnen te dringen. Zij riepen leuzen als Sieg Heil. De bewoners, die al jaren in Duitsland wonen, waarschuwden de politie en verweerden zich tegen de indringers. Een bewoner zou lichtgewond zijn geraakt. De politie heeft zeven verdachten kunnen oppakken.

Bah, zieke gasten

Spice Girls weer op 1

Ze zijn er weer, alsof ze nooit zijn weggeweest. De nieuwste single van de 'Spicejes' is weer een hit geworden. Voor de negende keer kwam de meidengroep in Groot-Brittannië op nummer 1 in hitlijsten.

De plaat "Holler/Let Love Lead The Way" werd na een onderbreking van 2 jaar uitgebracht. In de tussentijd waren de dames vooral met hun solocarrières bezig. De Spice Girls hebben sinds 1996 ruim 35 miljoen albums verkocht. De nieuwste cd is de eerste sinds het vertrek van Ginger Spice.

Agent schiet feestganger dood

Een politieagent die zaterdag na klachten over geluidsoverlast een kijkje kwam nemen op een Halloween-feestje in Los Angeles, heeft een feestganger doodgeschoten die een nepgeweer op hem richtte. Het slachtoffer was de 39-jarige acteur die een aantal rolletjes heeft gespeeld in tv-series en films. Het was niet duidelijk of de man wist dat de agent echt was, of dat hij dacht dat het om een verklede feestganger ging. Op het feest waren honderden mensen, van wie het merendeel was verkleed.

Een woordvoerder van de politie zei dat de agent waarschijnlijk niets te verwijten valt. De organisatie van het feest zei voor de televisie dat de overledene zijn nepgeweer op de agent had gericht, toen deze door het raam met een zaklamp naar binnen scheen.

Duitse invasie

Duitse Beverratten bedreigen massaal ons land. De grote knaagdieren komen bij Limburg de grens over en nestelen zich langs de Maas en in de Biesbosch.

Omdat er in Duitsland weinig aan de bestrijding van de dieren wordt gedaan, vindt het onderzoeksinstituut Alterra het de hoogste tijd, dat er een speciale bestrijdingseenheid in het leven wordt geroepen.

De beesten vormen een groot probleem, doordat zij zich tegoed doen aan landbouwgewassen en met holen graven in dijken, dat doorbraken kan veroorzaken. "Er dienen rattenvangers te komen, die zich uitsluitend op de beverrat richten. Als er niets wordt gedaan, kan alleen de schade aan gewassen al oplopen tot zo'n anderhalf miljoen gulden per jaar", aldus Alterra.

tv-bruidegom op de vlucht voor paparazzo

R@b had ons via de newssubmit het volgende te melden:

TV-miljonair Stefan Kerkhofs uit Zonhoven is zaterdag zijn rijbewijs kwijt geraakt toen hij over de E-314 autosnelweg in Heusden-Zolder raasde met een snelheid van 171 kilometer per uur.
Het parket van Hasselt trok zijn rijbewijs voor veertien dagen in. Kerkhofs zegt dat hij meende achtervolgt te worden door een Nederlandse paparazzo van de sensatiepers.
Stefan Kerkhofs: "Ik kwam van Zaventem toen ik voor de zoveelste keer deze week achtervolgd werd. Omdat ik het zo beu was, gaf ik gas bij. Ik hoopte ze af te schudden in de buurt van Genk. Toen bleek dat het de rijkswacht was. Die mannen hadden begrip voor mijn situatie, maar uiteraard tellen de verkeersregels voor iedereen."
"Ik heb het gevoel dat ik stilaan zot aan het worden ben. De hele week staat de Nederlandse sensatiepers bij mij voor de deur in Zonhoven. Het stopt maar niet. Ze willen allemaal het vervolg kennen. Ik word iedere dag gebeld met de vraag of we nog getrouwd zijn. Iedere zaterdag belt er een radiostation op mijn gsm met dezelfde vraag en dan zit ik zonder het te beseffen meteen in de uitzending. Ik hoop echt dat ze binnenkort weer een ander slachtoffer vinden."

Misschien had Kerkhofs eerst moeten nadenken voordat hij aan zo een mediageil circus ging meedoen
Laatste reviews en specials
special
Hearthstone gaat door met prima periode
review
Blu-ray: Good Boys
review
The Expanse seizoen 4
review
Tokyo Mirage Sessions #FE Encore
special
Wat de volgende Mario Kart kan leren van Mario Kart Tour
review
The Grudge
©FOK.nl e.a.