De koning van de twist is 76!

Vandaag mag Chubby Checker, de ongekroonde koning van de twist, een stevige rondedans gaan maken om de 76 kaarsjes op zijn verjaardagstaart uit te blazen.

Checker wordt op 3 oktober 1941 als Ernest Evans geboren in het plaatsje Andrews in de Amerikaanse staat South Carolina. Al op jonge leeftijd verhuist hij met zijn ouders en twee broers naar Philadelphia. Hier leerde hij zowel drummen als pianospelen. In 1959 krijgt Evans een platencontract aangeboden door Cameo-Parkway en niet lang daarna verschijnt zijn eerste single 'The Class' onder de artiestennaam Chubby Checker. Chubby omdat de muzikant vrij mollig was en Checker als knipoog naar de in die tijd eveneens populaire muzikant Fats Domino.

Chubby Checker - The Twist

In 1959 neemt Chubby Checker het liedje 'The Twist' op van Hank Ballard and the Midnighters. Cameo-Parkway wou het nummer als B-kant van een single uitbrengen maar Checker wist hen er van te overtuigen om het nummer als A-kant op single uit te brengen. 'The Twist' zou de eerste Nummer 1 Hit van Chubby Checker worden en stond 16 in de Amerikaanse charts. In 1961 werd de single nogmaals uitgebracht en stond wederom op de hoogste plaats in de Billboard 200. Ditmaal zou de plaat 18 weken in de Amerikaanse hitlijst te vinden zijn. Chubby Checker stond vanaf dat moment ook bekend als de koning van de twist.

In 1963 komt Checker bij een optreden op een bierfeest in Duitsland de Nederlandse Miss World van 1962 Catherina Lodders tegen. Het was liefde op het eerste gezicht en de twee trouwden in 1964. In 1965 neemt Chubby Checker een aantal nummers op met de nederbeatband de Maskers en zingt daarbij het onderstaande nummer in het Nederlands!

Nog vele jaren erbij Chubby Checker!

Bierrrrrr