Vijf filmtips voor de maand februari

6. The Space Between Us (23 februari)

The Space Between Us

Releasedatum: 23 februari
Genre: Science Fiction, Avontuur, Romantiek
Regisseur: Peter Chelsom
Cast: Britt Robertson, Asa Butterfield, Gary Oldman

Gardner Elliot (Asa Butterfield) is de eerste en enige mens die ooit op de planeet Mars werd geboren. Als Gardner 16 jaar is geworden besluit hij om naar de Aarde af te reizen om daar te gaan speuren naar zijn biologische vader die hij nog nooit heeft gezien. Ook is hij op zoek naar Tulsa (Britt Robertson), een Amerikaans meisje dat hij online heeft leren kennen. Wat Gardner echter niet weet is dat hij de atmosfeer op Aarde niet kan overleven.

The Space Between Us 01

The Space Between Us is de negende film van regisseur Peter Chelsom, die eerder al hoge ogen wist te gooien met imponerende rolprenten als Funny Bones (1995) en Hector and the Search for Happiness (2014). In The Space Between Us neemt de filmmaker ons als de kijker mee in een intergalactisch avontuur van een jongeman, wiens moeder bij zijn geboorte al overleed en die de planeet van zijn ouders alleen maar kent van de verhalen die hij op zijn computer las. Gardner heeft zijn hele leven op de planeet Mars doorgebracht en krijgt nu eindelijk de kans om in werkelijkheid te ervaren waarover hij voorheen alleen maar kon lezen op het internet.

The Space Between Us 02

Wat The Space Between Us ook zeker boven het gemiddelde doet uitstijgen is de prima cast van de film. Asa Butterfield, die de liefhebbers van de betere films ook kennen van zijn indrukwekkende rollen, zoals die van de 8-jarige Bruno in The Boy With The Striped Pyjamas en de titelfiguur in Hugo, is zeer overtuigend als de tiener Gardner. Ook Gary Oldman, een acteur die we eigenlijk nog nooit hebben kunnen betrappen op een slechte filmrol, speelt in dit romantische drama de sterren van de hemel als Nathaniel Shepherd, het hoofd van het ruimtevaartprogramma wiens personage losjes werd gebaseerd op Elon Musk. The Space Between Us is een film die duidelijk is gericht op een tienerpubliek maar die ook zeker geschikt is voor een breder publiek. De prachtige door cameraman Barry Peterson (Jumper, 21 Jump Street) in beeld gebrachte landschappen maken deze film zeker een must om in elk geval op een zo groot mogelijk filmdoek te gaan bekijken.