Roosendaal geschokt na familiedrama

Icoon BinnenlandsIn Roosendaal is geschokt gereageerd op het familiedrama wat zich heeft afgespeeld op de Jakobijnberg. Daar werden zondagmiddag de lijkjes gevonden van twee kinderen van vier en zes jaar oud. Vermoedelijk heeft de 30-jarige vader de kinderen omgebracht.

Buurtbewoners vertelden zondagavond dat moeder schreeuwend op straat heeft gestaan: "Hij heeft mijn kinderen vermoord. Ik moet een telefoon hebben. Help!"

Ook de buren hebben geschokt gereageerd: "Een paar maanden geleden hebben we wel een echtelijke ruzie op straat gezien. Dat was waarschijnlijk het begin, maar van hém hadden we zoiets nooit verwacht. We hebben gezien hoe lief hij met de kinderen omging, hoe hij ze vol geduld leerde fietsen, ze naar school bracht. Het is onvoorstelbaar!"

Burgemeester Michel Marijnen van Roosendaal zegt in een verklaring geschokt te zijn door de gebeurtenis. "We hebben een machteloos gevoel. De komende dagen zullen we de school van de kinderen bijstaan in advies en houden we bij de samenleving een vinger aan de pols."

Op het politiebureau in Roosendaal hebben buurtbewoners van de woning zondagavond een voorlichting gehad. In de voorlichting gaven de GGD, burgemeester Marijnen en slachtofferhulp uitleg over de situatie. De school zorgt maandag voor opvang van klasgenoten en hun ouders. Hierbij zal slachtofferhulp aanwezig zijn.
Submitter:  Bron: BN/DeStem / Nu / Novum