WK wielrennen in 2025 in Afrika? UCI roept op tot kandidatuur

De Internationale Wielerunie (UCI) heeft vrijdag een oproep gedaan aan het Afrikaanse continent het WK wielrennen van 2025 te organiseren. Afrika organiseerde nooit eerder een WK wielrennen. Tot september 2019 kunnen steden zich kandidaat stellen voor het WK, waarna de UCI tijdens haar jaarlijkse congres de organisatie zal toewijzen.

"De organisatie van dit vlaggenschip van de UCI in Afrika zal een belangrijke stap voorwaarts betekenen in de toenemende populariteit van onze sport", zegt UCI-baas David Lappartient. "Het is een kans voor fans om de beste renners ter wereld aan het werk te zien. Ik nodig de Afrikaanse bonden dan ook uitdrukkelijk uit om, in samenwerking met de gaststeden, een dossier in te dienen. De UCI zou graag zien hoe Afrika zijn passie voor het wielrennen toont. We kunnen niet wachten om er de events te zien plaatsvinden."

Dit jaar vindt het WK wielrennen plaats in het Oostenrijkse Innsbruck. In 2019 is het de beurt aan Yorkshire.

Rwanda
Rwanda heeft in ieder geval interesse om het WK wielrennen 2025 te organiseren, dat kwam begin juli naar buiten. Daarbij heeft het Afrikaanse land de steun van de Belgische bond. 

"De organisatie is er, de hotels zijn er, het klimaat is goed, er kunnen mooie parcoursen uitgebouwd worden. Onze steun hebben ze", aldus Tom Van Damme, voorzitter van de Belgische bond.