Brouwer/Meeuwsen onderuit in halve finales Warschau

Beachvolleyballers Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben zich geplaatst voor de kwartfinales van het sterkbezette World Tour-toernooi in Warschau. 

In de Poolse hoofstad was het Nederlandse duo in de achtste finales te sterk voor Cherif Younousse en Ahmed Tijan uit Qatar: 22-20, 21-16. In de kwartfinales staan Brouwer en Meeuwsen tegenover de Spanjaarden Pablo Herrera en Adrian Gavira, waar ze een week eerder in de kwartfinales in Ostrava nog van verloren.

De wedstrijd staat om 13.35 uur op het programma, een goed uur later kan de liefhebber op Ziggo Sport inschakelen voor de halve finales in Warschau.

Update 15.03 uur
Na de nederlaag in Ostrava hebben Brouwer en Meeuwsen in Warschau wraak genomen op de Spanjaarden. De eerste set ging met 21-17 naar de Nederlanders, waarna in set twee een welhaast epische strijd losbarste. Het werd een voor beachvolleybaltermen ongekend lange set, maar die ging wél naar het Nederlandse duo: 31-29.

Om 18.05 staan de oud-wereldkampioen in de halve finales tegenover Piotr Kantor en Bartosz Losiak, die ongetwijfeld veel steun zullen krijgen van het Poolse thuispubliek.

Update 19.05 uur
Voor Brouwer en Meeuwsen zit het toernooi er op. In de finale tegen Kantor en Losiak, de nummers één van de wereld, gingen de mondiale nummers twee in drie sets onderuit. Het werd nog een spannend einde, maar nadat Meeuwsen een bal met de pink op 9-9 nét buiten de lijnen tikte was het gedaan: 17-21, 21-17, 12-15.