20 juni nationale #groentefruitdag

Supermarktketen Lidl roept woensdag 20 juni uit tot Nationale Groente- en Fruitdag. Samen met initiatiefneemster en orthomoleculair voedingstherapeut Vivian Reijs wil de supermarkt op die dag Nederlanders extra inspireren, motiveren en uitdagen om meer groente en fruit te eten.

De meeste Nederlanders eten te weinig groente en fruit. De aanbevolen hoeveelheid van 2 stuks fruit en 250 gram groente wordt niet gehaald. Gemiddeld eet maar 16% van de bevolking voldoende fruit en slechts 6% genoeg groente volgens de voedselconsumptiepeiling van het RIVM. 

Daar moet iets aan veranderen vindt ook Vivian Reijs: ’’Veel mensen onderschatten het belang van het eten van genoeg groente en fruit. Het draagt zoveel bij aan de gezondheid, zeker voor kinderen, die nog in de groei zijn. Door elke dag aan de dagelijks aanbevolen hoeveelheid te komen, gaan we in de richting van een gezond voedingspatroon. Samen met Lidl willen we groente en fruit nog aantrekkelijker maken. Door bijvoorbeeld gezond te snacken. Op school, op het werk of vanavond meteen dat extra portie groente op het menu zetten. Ik wilde deze dag al heel lang in het leven roepen. Dat is gelukt, samen met Lidl!"

Het Nationaal Actieplan Groenten en Fruit is ook blij met deze landelijke aandacht en roept iedereen op deze dag te steunen. De Nationale Groente- en Fruitdag trapt morgen af en komt jaarlijks terug. Heel Nederland kan meedoen door op social media te laten zien hoe gezond snacken er bij hun uitziet. Dat kan door middel van de hashtags #groentefruitdag en #lidlgezond. 

20 juni nationale #groentefruitdag (foto pxhere.com)
20 juni nationale #groentefruitdag (foto pxhere.com)