Montpellier wint EHF Champions League

Zondag heeft handbalclub Montpellier HB de EHF Champions League gewonnen. De Franse club versloeg in de finale Nantes HBC met 32-26.

Beide Franse clubs waren aan elkaar gewaagd, al ging Montpellier met een kleine voorsprong (16-13) de rust in. Na de rust dezelfde verhoudingen.

Met nog tien minuten te gaan en een stand van 24-24 begon Montpellier met een offensief. In no time scoorde de club uit het zuiden van Frankrijk acht keer. Nantes kon daar slechts twee goals tegenover zetten.

Na het laatste fluitsignaal was de eindstand 32-26. De Champions League-titel van Montpellier komt exact vijftien jaar na hun eerste titel. De wedstrijd voor de derde plaats tussen Paris Saint-Germain Handball en HC Vardar werd met 29-28 gewonnen door de Parijse club.