Alleen Van Gerwen verliest op slotdag Premier League

Donderdagavond, geen Europa League, en dus kan de TV op RTL7 voor de Premier League Darts. Het is vandaag de laatste avond in het reguliere seizoen en er is nog één play-offplek te verdelen. Michael van Gerwen, Michael Smith en Rob Cross zijn al binnen, Gary Anderson en Daryl Gurney vechten om de vierde en laatste plek voor de O2 Arena volgende week.

Overigens lijkt het niet heel spannend te worden. Om enige kans te hebben moet Gurney sowieso van Peter Wright winnen, terwijl Anderson van Michael van Gerwen moet verliezen. Niet onmogelijk uiteraard, maar daar komt bij dat Gurney dan ook nog eens een verschil in legsaldo van twaalf legs goed moet maken. Rond 20.10 uur gaan we weer los.

Michael Smith (ENG) - Raymond van Barneveld (NED) 6-6
We beginnen de avond met een wedstrijd die eigenlijk nergens meer om ging. De heren speelden op een passende manier: niet slecht, niet spetterend. Zo kabbelde het wat voort en na een 91-finish van Van Barneveld kreeg het het verdiende einde: een gelijkspel, 6-6.

Michael Smith - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)
Michael Smith - Raymond van Barneveld (Bron: PDC)

Simon Whitlock (AUS) - Rob Cross (ENG) 6-6
Ook hier ging het eigenlijk niet echt om heel erg veel, behalve het ontlopen van Van Gerwen in de halve finales - in het geval van Cross. De heren speelden matig, waarbij Cross licht de overhand had. Whitlock nam het even over, maar met een 94-finish pakte Cross de laatste leg en dus eindigde het ook hier in een gelijkspel.

Simon Whitlock - Rob Cross (Bron: PDC)
Simon Whitlock - Rob Cross (Bron: PDC)

Peter Wright (SCO) - Daryl Gurney (NIR) 6-6
Gurney begon aardig en met een 81-finish kwam hij op 5-2, waardoor er theoretisch nog kans was op de play-offs. Nadat Wright de volgende leg won was dat echter gedaan en kon Gurney inpakken. Verder was het een herhaling van de andere twee partijen: niet zo best en eindigend in 6-6, het derde gelijke spel op rij.

Peter Wright - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Peter Wright - Daryl Gurney (Bron: PDC)

Michael van Gerwen (NED) - Gary Anderson (SCO) 5-7
Zoals verwacht was dit wat betreft niveau de beste partij van de avond. Anderson begon sterker en was de eerste die een kleine voorsprong wist te pakken. Toch gaf Van Gerwen zich niet gewonnen en de Brabander knokte zich terug in de partij: 4-5. Met een 112-finish verzekerde Anderson zich van één punt, waarna hij het met 5-7 ook helemaal afmaakte.

Anderson wipt zo over Cross naar plek drie in de competitie, waardoor de Schot tegen Smith speelt in de halve finales van volgende week. Van Gerwen neemt het dan op tegen wereldkampioen Cross.

Michael van Gerwen - Gary Anderson (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Gary Anderson (Bron: PDC)