Den Bosch en Amsterdam zetten stap richting finale play-offs

Met een nipte, maar verdiende 0-1 overwinning op SCHC hebben de hockeysters van Den Bosch een belangrijke stap gezet richting het bereiken van de finale van de play-offs. Lidewij Welten maakte in de 55ste minuut de enige en winnende treffer met een prachtig schot. In Eindhoven won Amsterdam met 3-0 van Oranje-Rood.

Den Bosch speelde niet op z’n sterkst en was misschien te pakken geweest voor Stichtsche, dat uitermate zwak aan de wedstrijd begon, maar zich sterk terug knokte. Na het doelpunt van Welten kwam er echter geen sterk slotoffensief van de ploeg van Tina Bachmann, die zaterdag uit bij Den Bosch moet winnen om niet uitgeschakeld te worden.

Met een duidelijk 0-3 overwinning in de halve finale tegen Oranje-Rood hebben de hockeysters van Amsterdam in Eindhoven een eerste stap gezet richting de finale van de play-offs om de landstitel.

Zoals vaker dit seizoen sloeg Amsterdam in de eerste tien minuten meteen al toe. Het was Marijn Veen die de 0-1 maakte. International Kitty van Male scoorde twee keer in Eindhoven en zorgde daarmee voor de 0-3 eindstand. Amsterdam speelt zaterdag 5 mei in eigen stadion de tweede wedstrijd van de halve finale tegen Oranje-Rood. De nummer 1 van de ranglijst zou bij een nederlaag zondag 6 mei weer in het Wagener Stadion het thuisvoordeel hebben.