Norris oppermachtig in Formule 2, De Vries zesde

Het Formule 2-seizoen is in Bahrein begonnen met een zeer indrukwekkende zege van Lando Norris. De Britse McLaren-junior vertrok in de hoofdrace vanaf poleposition en kwam geen moment in de problemen.

Norris moest de leiding rond de pitstops even afstaan, maar zodra iedereen naar binnen was geweest lag hij weer ruim aan kop. Het verschil met de rest bleef constant rond de tien seconden hangen, hoewel dat aan het einde nog iets minder werd: 7,6 seconden bedroeg zijn voorsprong op de finish.

Het team van Carlin keerde op indrukwekkende wijze terug in de F2, want achter Norris ging de tweede plek naar Sergio Sette Câmara. De Braziliaan wist in de slotfase sterk te verdedigen tegen Artem Markelov, die een laatste poging zag stranden, nadat Sette Câmara een ronde eerder al een aanvankelijk geslaagde inhaalpoging counterde.

Markelov mocht overigens wel zeer tevreden zijn. De coureur van Russian Time, vicekampioen in 2017, kwam in de kwalificatie niet verder dan de zeventiende plek, maar kende zaterdag een wereldrace. Bij de start bleef hij staan, maar omdat dat ook met Roberto Mehri gebeurde en de start werd afgeblazen, kon Markelov vanuit de pitstraat alsnog starten. Hij reed geweldig en klom in de slotfase nog naar het podium.

Nyck de Vries vertrok als vierde en schoot uit de startblokken. Hij verschalkte Alexander Albon en niet veel later passeerde hij ook Sette Câmara, waardoor de Nederlander op plek twee lag. De McLaren-junior viel vervolgens flink terug en lag zelfs even negende, maar met iets nieuwere banden kwam hij in de slotfase nog wat naar voren, waardoor hij als zesde eindigde.

Zondag begint de sprintrace om 13.15 uur, met De Vries die als derde start. Maximilian Günther en Sean Gelael, achtste en zevende in de hoofdrace, starten op de eerste rij.