FOK! Wat een weer: Wisselvallig

Vanochtend is het bewolkt en regent het geruime tijd. In de middag en avond wordt de neerslag buiig van karakter en zijn er ook droge perioden met af en toe zon. Bij de buien kan lokaal korrelhagel en onweer voorkomen. De maximumtemperatuur ligt rond 9°C. De wind is zuidwestelijk en matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 tot 7 Bft. Later in de middag en in de avond draait de wind tijdelijk naar westelijke richtingen.

Komende nacht komen vooral in het noorden en westen nog enkele buien voor, mogelijk winters van karakter en met een kleine kans op onweer. Landinwaarts sterven de buien grotendeels uit en zijn er soms brede opklaringen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van rond het vriespunt in het oosten tot circa 5°C aan zee. Landinwaarts kan plaatselijk gladheid ontstaan door bevriezing van natte weggedeelten. De zuidwestenwind is matig, in de kustgebieden vrij krachtig en aan zee en op het IJsselmeer krachtig tot hard, 6 à 7 Bft.

Morgen overdag schijnt de zon af en toe en trekken er enkele buien van west naar oost over het land. Vooral in de ochtend kunnen deze winters van karakter zijn met kans op tijdelijke gladheid. De middagtemperatuur komt uit rond 5°C. Er staat een matige west- tot zuidwestenwind, aan zee en op het IJsselmeer is de wind vrij krachtig tot krachtig, 5 tot 6 Bft. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Zie de maan schijnt.... (Foto: Cobra4)
Zie de maan schijnt.... (Foto: Cobra4)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!