Drie jaar eis tegen pedofiele 'opa'

Icoon JustitieGisteren is voor de rechtbank in Rotterdam 3 jaar celstraf waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist tegen de 59-jarige Schiedammer Martin P. Hij misbruikte jarenlang een aantal jonge jongens. Ook moet de verdachte, als het aan de officier van justitie ligt, een training voor seksuele delinquenten gaan volgen.

'Opa' P. misbruikte vooral drie kinderen uit één gezin. De oudste daarvan, inmiddels 16, deed onlangs aangifte nadat hij het misbruik had verteld aan een leraar. De jongen heeft nog steeds moeite met zitten 'dankzij' de anale seks die de bonkige Schiedammer geregeld met hem had.

P. sloeg vooral toe bij kwetsbare kinderen uit gebroken gezinnen. Zij gingen alleen naar 'opa Mart' omdat hij ze meenam naar voetbal of de dierentuin. Martin was de opa of vader die ze zelf niet hadden. Op de seks zaten ze allerminst te wachten. Maar P. zorgde er wel voor dat hij aan zijn trekken kwam.

De Schiedammer misbruikte de jongens overal: in de slaapkamer, in de woonkamer, bij hemzelf thuis, bij de ouders van kinderen. Martin bevredigde de nu 16-jarige jongen zelfs in de keuken tijdens de afwas, terwijl diens ouders een kamer verderop tv aan het kijken waren.

De verdachte heeft altijd geweten dat hij op 5 tot 15-jarigen valt. Al sinds 1969 zijn er incidenten met kinderen geweest. Hij liet zich echter niet behandelen maar zocht juist altijd hobby's die hem in contact brachten met jonge jongens. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.