LA Dodgers naar finale in National League, Cubs weer op voorsprong

Los Angeles Dodgers voor het tweede jaar op rij de finale van de National League Championship Series bereikt. In de derde wedstrijd was de ploeg van Kenley Jansen met 1-3 te sterk voor de Arizona Diamondbacks en beslisten daarmee de best-of-5-serie met 3-0.

De Japanse werper Yu Darvish, die halverwege het seizoen overkwam van Texas Rangers, had samen met rookie Cody Bellinger een belangrijk aandeel in de zege van de LA Dodgers. In vijf innings kreeg Darvish twee honkslagen tegen, waaronder een homerun in de vijfde inning. Hij zou ook zevenmaal drieslag gooien.

Op dat moment stonden de Dodgers al met 2-0 voor tegen de Diamondbacks. Bellinger had in de eerste inning al het eerste punt binnen geslagen. In de vijfde inning zou hij ook een homerun slaan. In zou inning zes zou ook Austin Barnes een solo homerun slaan. In de negende inning maakt de Curaçaoenaar Jansen het af. De closer van de Dodgers kreeg wel een honkslag tegen, maar kwam verder niet in de problemen.

De tegenstander in de finale van de National League Championship Series is nog niet bekend. In de derde wedstrijd tussen de Chicago Cubs en de Washington Nationals. Het werd een pitchersduel tussen Jose Quintana van de Cubs en Max Scherzer.

Pas in de zesde inning zou de eerste score op het bord te komen. Met twee man out kwam Daniel Murphy op de honken dankzij een error van outfielder Kyle Schwarber. Dat zorgde ervoor dat Murphy op de derde honk zou komen. Ondanks dat Quintana goed stond te gooien haalde manager Joe Maddon hem van de heuvel. Dat zorgde niet voor het gewenste resultaat, want in de volgende slagbeurt zou Ryan Zimmerman, eerste honkman van de Nationals een tweehonkslag slaan, waardoor Murphy kon scoren.

In de zevende inning zouden de Cubs langszij komen bij de Nationals, waar Scherzer vervangen werd na een honkslag van Ben Zobrist. Ben Solis verving de startende werper, maar ook hij kreeg meteen een honkslag tegen. Albert Almora Jr sloeg een honkslag waarna Zobrist over de thuisplaat kwam.

Ook in de achtste inning zou de Cubs toeslaan. Met Tommy La Stella op de tweede honk sloeg Anthony Rizzo een honkslag, waarna La Stella over de thuisplaat zou komen. Rizzo genoot nog van het moment en werd simpel uitgetikt op het tweede honk. In de negende inning had closer Wade Davis geen moeite met de slagmensen van Washington, waardoor Cubs nu in de serie een 2-1 voorsprong hebben.