Ding de beste in World Open snooker

Ding Junhui heeft het World Open snooker op zijn naam geschreven, een een full rankingtoernooi. In het Chinese Yushan was de Chinees in de finale met 10-3 te sterk voor de Engelsman Kyren Wilson.

Nadat de eerste twee frames werden verdeeld, kwam Ding op dreef. De Chinees zou vijf frames op rij pakken met daarbij breaks van 67, 93 en 58. Ding stond na zeven frames op een 6-1 voorsprong. Wilson wist op het einde van de eerste sessie nog wel terug te komen tot 6-3 met breaks van 107 en 66.

In de tweede sessie van de dag begon de Chinees weer ijzersterk. Ding maakte meteen een break van 67 en zou ook de volgende frames domineren. Met breaks van 69 en 71 kwam hij op een 9-3 voorsprong, waardoor de 30-jarige snookeraar nog maar een frame nodig had voor zijn eerste toernooizege van het jaar. Het dertiende frame was zeer spannend, maar mede door de missers van de Engelsman Wilson wist Ding ook dat frame te pakken.

Het was alweer zijn dertiende full rankingtoernooi van zijn carriere. Daarmee komt de nummer twee van de wereld op een zesde plaats in het klassement van de meest gewonnen full rankingtitels. De Schot Stephen Hendry gaat daarin aan de leiding met 38 titels voor zijn landgenoot John Higgins met 29. Ronnie O'Sullivan staat op de derde plaats met 28 gewonnen titels.