Zeker 42 doden door aardbeving bij Mexico-Stad

Mexico is dinsdag opnieuw getroffen door een aardbeving. Om 20.14 uur Nederlandse tijd werd door het Europees seismologisch centrum EMSC een beving met een kracht van 7,1 op de schaal van Richter gemeten. Het Amerikaanse instituut USGS mat zelfs een kracht van 7,4.

De beving vond zo'n honderd kilometer ten zuiden van hoofdstad Mexico-Stad plaats. Daar schudden gebouwen heen en weer en vluchtten mensen in paniek de straat op. Eerder deze maand werd Mexico ook al getroffen door een nog zwaardere aardbeving ten zuiden van het land, waarbij bijna honderd mensen om het leven kwamen.

Opvallend genoeg is het dinsdag exact 32 jaar geleden dat Mexico-Stad getroffen werd door een zware aardbeving. Het dodental daarvan is nooit echt duidelijk geworden en ligt vermoedelijk rond de tienduizend, hoewel men ook spreekt van vijfduizend tot zelfs ruim veertigduizend doden.

Update 22.47 uur
Inmiddels heeft de gouverneur van de staat Morelos laten weten dat al 42 doden te betreuren zijn. In en rond Mexico-Stad zijn gebouwen ingestort en de verwachting is dan ook dat het dodental nog verder zal stijgen.