Plunderaars vrij wegens cellentekort

Justitie op Sint-Maarten heeft een aantal verdachten van plunderingen wegens cellentekort laten gaan. Zij moeten zich later verantwoorden. Dat heeft het Openbaar Ministerie dinsdag bekendgemaakt, zonder te melden om hoeveel mensen het gaat.

De afgelopen dagen hebben militairen en politie-eenheden een einde gemaakt aan de grootschalige plunderingen op het eiland. Daarbij zijn een onbekend aantal personen opgepakt. Degenen die op vrije voeten zijn gesteld, worden niet verdacht van zeer ernstige delicten.

Het OM zal de aangehouden plunderaars later voor de rechtbank brengen en onvoorwaardelijke gevangenisstraf eisen, zo liet justitie dinsdag weten. Plunderaars die zich vrijwillig melden en geen ernstige feiten hebben begaan, moeten helpen bij de wederopbouw.

Inmiddels heeft een politieteam veel gegevens op internet van de plunderingen vastgelegd. Deze foto's zullen, zodra dat mogelijk is, online worden gedeeld waarbij het publiek gevraagd wordt de verdachten te identificeren. Op dit moment is dat nog niet mogelijk omdat het internet nog niet werkt.

Plunderaars vrij wegens cellentekort
Plunderaars vrij wegens cellentekort (Foto: ANP)