Israëlische basketballers verslaan Duitsland, ruime zege Frankrijk

De Franse basketbalploeg heeft op het Europees kampioenschap het tempo te pakken. In groep A rekenden de Fransen zoals verwacht met ruime cijfers af met IJsland, onder meer dankzij zestien punten van Nando de Colo: 115-79.

De pas 18-jarige Luka Doncic hielp Slovenië in Helsinki met 22 punten langs Griekenland: 78-72. Finland, het gastland in groep A, had overtime en 27 punten van de 20-jarige Chicago Bulls-speler Lauri Markkanen nodig om Polen met 90-87 te verslaan. Slovenië gaat met drie zeges op kop, Finland en Frankrijk hebben er beiden twee, Polen en Griekenland staan op één. De top-4 gaat naar de achtste finales.

In groep B boekte Litouwen onder leiding van Adas Juskevicius een belangrijke zege op Italië: 78-73. Oekraïne pakte de eerste zege door Georgië met 88-81 te verslaan, terwijl de Duitsers op z'n Duits verslagen werden: de ploeg, met wederom Atlanta Hawks-speler Dennis Schröder als topscorer, ging lang aan de leiding, maar een geweldig laatste kwart bracht Israël langszij, 82-80.

Italië, Duitsland en Litouwen hebben elk twee zeges, Georgië, Oekraïne en Israël hebben er één.