AS Monaco geeft Marseille pak rammel

AS Monaco heeft in een spektakelstuk in Ligue 1 niets heel gelaten van Olympique Marseille. De thuisploeg was zes keer trefzeker.

Het doelpuntenfestijn in Stade Louis II begon al in de tweede minuut toen Kamil Glik de gastheer op voorsprong zette. Door twee treffers van Radamel Falcao stond het na ruim een half uur al 3-0. En daarmee was de afgang voor Marseille voor rust nog niet compleet, want vlak voor de pauze was ook Adama Diakhaby trefzeker.

In de tweede helft ging AS Monaco vrolijk door en pikten Djibril Sidibé en Fabinho ook een doelpuntje mee. Tussendoor wist Rémy Cabella de eer te redden voor Olympique Marseille. Bij Monaco zat Kylian Mbappé overigens wel bij de selectie, maar hij bleef negentig minuten op de bank zitten.

Na vier speelronden in Ligue 1 zijn Paris Saint-Germain en Monaco de enigen met twaalf punten. Beide topteams scoorden al veertien keer, al kreeg Monaco twee tegengoals te verwerken en koploper PSG de helft. Na de interlands gaan de Monegasken op visite bij Nice, terwijl PSG dan een uitwedstrijd tegen FC Metz speelt.