Nakagami rijdt naar Moto2-winst in Silverstone

Takaaki Nakagami heeft zondag de Grand Prix van Groot-Brittannië in de Moto2 gewonnen. De Japanner was vooral in de slotfase van de race ongenaakbaar. Hij bekroonde daarmee het nieuws van eerder in de week: Nakagami rijdt volgend jaar bij LCR Honda in de MotoGP.

Alex Marquez pakte bij de start de leiding, voor Nakagami, Franco Morbidelli, Luca Marini en Mattia Pasini. Nakagami had het al snel wat lastig, terwijl Morbidelli er samen met teamgenoot Marquez vandoor ging. Daarachter vochten Marini en Pasini een stevig robbertje uit om de derde plek, waar ook Nakagami zich in kwam mengen.

Halverwege de race lagen Marc VDS-teamgenoten Marquez en Morbidelli nog altijd samen op kop, op anderhalve seconde gevolgd door Nakagami, met Tom Lüthi en Pasini daar weer een dikke seconde achter. Toch ging het voorin niet lang goed: acht ronden voor het einde ging Marquez onderuit en hoewel hij wel verder kon, waren zijn kansen op een goede klassering of zelfs de zege uiteraard verdwenen.

Morbidelli zakte op zijn beurt alsmaar verder weg en zag Nakagami langszij komen. De Japanner boekte zijn tweede Moto2-zege ooit, voor Pasini, terwijl Morbidelli nog wel op het podium terecht wist te komen. De Italiaan eindigde één plek voor Lüthi, waarmee hij dus nog wel uitliep in de strijd om het WK.