FOK! Wat een weer: bewolkt en misschien onweer

Een wei die in juni niets geeft, is niet waard dat ze leeft.

Goedemorgen!

Gisteren was het (hier in elk geval wel) een heel aardige dag met vrij veel zon en stapelwolken. Vandaag meer wolken en minder zon en in de loop van de dag neemt de kans op regen vanuit het zuiden toe. In het zuidoosten zou daar ook onweer bij kunnen zitten. De temperatuur loopt uiteen van 20 graden op de Wadden tot 24 graden in het zuidoosten.

Morgen wordt het warm en de kans op onweer is groot. De dagen daarna koeler en meer kans op regen.

Fijne dag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 05:21
Zon onder: 22:04
Zonkracht: 7/4

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1909 In Etten-Leur vindt de eerste gemotoriseerde vlucht boven Nederland plaats. De piloot is de Franse Charles de Lambert.
1947 In Ukkel wordt met 38,8 °C de hoogste temperatuur gemeten die ooit in België is vastgesteld. In Maastricht wordt het op die dag 38,4 °C, de op een na hoogste temperatuur in Nederland ooit gemeten.
1954 In Obninsk, Rusland, wordt de eerste energieproducerende kerncentrale opgestart.
1980 Een Italiaanse DC-9 met 81 inzittenden verongelukt boven de Tyrreense Zee; 17 jaar later blijkt de oorzaak een NAVO-raket te zijn.
1999 Willem Duys neemt afscheid als presentator van de AVRO.
2010 Op de Maasvlakte (Rotterdam) verongelukt een helikopter tijdens opnames van de Tour du Port, een toertocht voor wielerliefhebbers aan de vooravond van de start van de Ronde van Frankrijk 2010; vier personen komen om het leven en één persoon raakt zwaargewond.

Het kanaal bij Apeldoorn (Foto: bazbo)
Het kanaal bij Apeldoorn (Foto: bazbo)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!