UFC-vechtster mag niet vechten vanwege siliconen in borsten

Pearl Gonzalez is een jonge talentvolle MMA-vechtster die zaterdagavond haar debuut in de UFC zou maken. Tijdens UFC 210, gehouden in Buffalo in de staat New York, zou Gonzalez het in de octagon op gaan nemen tegen Cynthia Calvillo.


Cynthia Calvillo (links) en Pearl Gonzalez (Bron: Getty)

De New York State Athletic Commission - NYSAC -, de wetgevende macht in de staat New York betreffende sportevenementen, besloot echter anders en koos ervoor haar te verbieden om deel te nemen aan het MMA-gala. De reden? Gonzalez heeft siliconen in haar borsten laten implanteren en volgens de regels van de NYSAC mag er dan niet gevochten worden. Vervelend voor de Amerikaanse, vooral aangezien ze dit nieuws pas hoorde nadat ze de zware afvalperiode had afgerond en mooi op gewicht voor de verplichte weging was verschenen, slechts 24 uur voor het gevecht zou plaatsvinden.

Gonzalez' coach, Justin Buchholz, meldt dat de UFC op dit moment in gesprek is met de NYSAC om hen te bewegen dit gevecht tóch te laten plaatsvinden. Het vreemde is dat er blijkbaar eerder MMA-gevechten door vrouwen met implantaten hebben plaatsgevonden. Heel ongewoon is het niet dat vrouwen met siliconen in de UFC vechten, voormalig UFC-kampioene Miesha Tate heeft jaren geleden laten sleutelen aan haar lichaam en was zeer succesvol in haar vechtsportcarrière.

Toch zonde als Gonzalez om deze reden uiteindelijk niet in de octagon te bewonderen zal zijn...

Update 22:22
Uiteindelijk heeft de NYSAC, na overleg met de arts van Gonzalez, besloten dat ze tóch mag vechten en haar debuut mag maken tijdens UFC 210.