World Games 2017 live uitgezonden door IOC

Goed nieuws voor liefhebbers van minder bekende sporten: de World Games worden dit jaar live uitgezonden door het 'Olympic Channel', het kanaal waarop het Internationaal Olympisch Comité geregeld live sporten uitzendt.

De World Games worden dit jaar in het Poolse Wroclaw gehouden en worden ook wel eens de 'Alternatieve Olympische Spelen' genoemd. Tussen de vier- en vijfduizend atleten uit meer dan honderd landen strijden tegen elkaar in niet-olympische sporten als strandhandbal, biljart, korfbal, kanopolo, powerlifting, sumoworstelen en touwtrekken, om er maar een paar te noemen.

Ook karate en sportklimmen, in Tokyo in 2020 voor het eerst olympisch, staan op het programma in Wroclaw. Geoffrey Berens zal Nederland vertegenwoordigen in het karate, terwijl de Nederlandse korfbalploeg de grote favoriet is voor het zoveelste goud. Ook in het touwtrekken - van 1900 tot en met 1920 een olympische sport - heeft Nederland zeker kans op eremetaal. 

De World Games worden elke vier jaar gehouden, één jaar na de Zomerspelen, en staan dit jaar voor de tiende keer op het programma. Sporten die daar plaatsvinden hebben nog wel eens kans om de Olympische Spelen te halen: zo debuteerde rugby sevens vorig jaar in Rio op het olympisch programma en, zoals gezegd, karate en sportklimmen maken die stap ook. 

Het evenement in Wroclaw gaat op 20 juli van start en duurt tot en met 30 juli. Tegen die tijd doet FOK!sport er uiteraard verslag van.