Topwerper Jansen sluit aan voor halve finales World Baseball Classic

Het Nederlands honkbalteam zal topwerper Kenley Jansen verwelkomen op de World Baseball Classic. Op het meest prestigieuze landentoernooi ter wereld staat Nederland net als vier jaar geleden in de halve finales.

Jansen komt uit in de sterkste honkbalcompetitie ter wereld, de Amerikaanse Major League Baseball. In de MLB speelt hij voor de Los Angeles Dodgers en de 29-jarige Antilliaan staat daar bekend als een van de beste 'closers' - werpers die de wedstrijd op slot moeten gooien - uit de competitie. "We hebben toestemming gekregen om hem bij het team te halen", vertelde bondscoach Hensley Meulens. 

Jansen verlengde zijn contract bij de Dodgers eerder dit jaar nog met vijf jaar en zal daarin zo'n 75 miljoen euro verdienen. Samen met de Dodgers besloot hij de eerste twee ronden van de WBC over te slaan, maar met de beslissende fase in zicht komt hij er toch bij. De halve finales en de finale worden dan ook gespeeld in Dodger Stadium, het stadion waar Jansen zijn brood verdient in de MLB. Komende maandag speelt Nederland daar in de halve finale tegen de winnaar van groep F, een groep met de Verenigde Staten, Puerto Rico, Venezuela en de Dominicaanse Republiek.