Ziyech legt uit: "Intensiteit is wennen voor mij"

Hakim Ziyech besloot eerder deze week voor het Europa League-duel met FC Kopenhagen niet zomaar bij trainer Peter Bosz aan te geven dat hij moeite heeft om het tempo bij Ajax bij te benen.

Ajax nam Ziyech in de zomer over van FC Twente. De middenvelder veroverde direct een basisplaats en speelde week in week uit bij de Amsterdammers. Dat heeft hem nu opgebroken. Tegen Kopenhagen zat hij op de bank.

"Ik ben fit, train altijd volledig mee. Maar de intensiteit van de duels is wennen voor mij", legt Ziyech uit aan De Telegraaf. "Het is ook de belangrijkste reden geweest om de transfer van FC Twente naar Ajax te maken. Dit is een ideale tussenstap."

"In de seizoenen die ik voor Ajax speel, wil ik me verder ontwikkelen en dus ook sterker worden. Mijn lichaam moet wennen aan de combinatie van de hoeveelheid wedstrijden en mijn rol op het middenveld, die veel van me vraagt. Daardoor miste ik nu de scherpte en daarover sprak ik met de trainer."

Bosz toonde begrip voor de situatie van Ziyech, net als aanvoerder Davy Klaassen, die zijn respect uitsprak. Klaassen gaf aan dat hij niet verwacht dat Ziyech zomaar zal opgeven.