Varenhorst vindt in Van Garderen nieuwe partner

Volleyballer Maarten van Garderen is de nieuwe beachvolleybalpartner van Christiaan Varenhorst. De 27-jarige passer/loper van het Italiaanse Bunge Ravenna zal na het clubseizoen direct aansluiten bij Beachvolleybal Team Nederland. Hij is de opvolger van Reinder Nummerdor, die inmiddels gestopt is.

“Ik was verrast toen Christiaan Varenhorst en bondscoach Gijs Ronnes mij benaderden”, zegt Van Garderen. “Als een wereldtopper van het kaliber Christiaan Varenhorst belt, dan ga je er wel over nadenken. We hebben afgesproken in Italië en een goed gesprek gehad. Beachvolleybal vind ik een prachtige sport, en ik denk dat het spel mij goed ligt. Als team kunnen Christiaan en ik wellicht ver komen. Ik moet natuurlijk op nul beginnen, maar het is een droom om op de Olympische Spelen van Tokio in actie te komen.”

Van Garderen heeft weinig beachvolleybalervaring, maar wordt gezien als een potentiele topspeler. “Maarten is technisch begaafd en heel balvaardig”, aldus bondscoach Gijs Ronnes van Beachvolleybal Team Nederland. “Wij zijn op zoek gegaan naar de beste kandidaat om met Christiaan te gaan spelen en toen kwamen we bij hem uit. Maarten heeft het in zich om een hele goede beachvolleyballer te worden.”

Van Garderen sluit direct na het clubseizoen aan bij Beachvolleybal Team Nederland. De eerste wedstrijd van het duo zal waarschijnlijk in mei bij het World Tour-toernooi in Rio zijn. De kans is aanwezig dat Van Garderen voor het clubseizoen 2017-2018 terugkeert naar zijn club in Italië, dat zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

De 2.00 meter lange Van Garderen zal door zijn overstap naar Beachvolleybal Team Nederland deze zomer niet uitkomen voor het Nederlands mannenvolleybalteam.