WK darts: Van Gerwen stoomt door naar halve finales

 Michael van Gerwen heeft zich op het wereldkampioenschap darts van de PDC overtuigend geplaatst voor de halve eindstrijd. De Nederlandse nummer één van de wereld had geen enkele moeite met Daryl Gurney uit Noord-Ierland.

Van Gerwen ging ronduit belachelijk goed van start: na drie twaalfdarters, waaronder één met een maximale 170-finish, had hij de eerste set in een handvol minuten al binnen. De Nederlander kende in de tweede set even wat moeite, terwijl Gurney beter begon te gooien. Dat leverde de Noord-Ier met onder meer een 108-finish de gelijke stand op: 1-1. Van Gerwen raffelde de derde set vervolgens weer in rap tempo af en eindigde met zijn tweede 170-finish van de wedstrijd. Gurney gaf Mighty Mike goed partij in de vierde set, maar na vijf legs ging ook die naar de Nederlander: 3-1.

In de vijfde set had Van Gerwen dan weer weinig problemen om de set van de Noord-Ier af te pakken, maar diens verzet was nog niet gebroken. Gurney, die eerder de achtste dart van een potentiële negendarter miste, sleepte er in set zes een vijfde leg uit, maar het mocht niet meer baten. Van Gerwen gooide 65 uit en daarmee was de droom van Super Chin voorbij: 5-1. 

Michael van Gerwen - Daryl Gurney (Bron: PDC)
Michael van Gerwen - Daryl Gurney (Bron: PDC)