Scheidingsdocumenten Prince worden ontzegeld

Het papierwerk rond de scheiding van Prince en Manuela Testolini wordt volgende maand openbaar gemaakt. Een rechter in Hennepin County ging woensdag akkoord met het verzoek daartoe van Star Tribune, zo schrijft het dagblad.

De grootste krant van de staat Minnesota diende een motie om de documenten te ontzegelen al in augustus in, maar bezwaren van Manuela, Prince' halfbroer Omarr Baker en Bremer Trust, dat de nalatenschap van de zanger beheert, hielden de zaak een tijdlang op.

Het argument van Manuela, die van 2001 tot 2006 getrouwd was met de in april overleden zanger, was daarbij dat openbaarmaking haar reputatie zou schaden. Ze vroeg de rechter financiële informatie en de namen van spirituele adviseurs die in de papieren genoemd worden, onleesbaar te maken. Uiteindelijk zegde de rechter toe een aantal zaken waar de krant toch geen interesse in had te schrappen. Hij gaf daarbij aan dat het maar om een kleine beetjes informatie gaat, omdat het document sowieso vrij summier is. Het gros van de regelingen die tijdens de scheiding werden getroffen, zouden buiten de rechtbank zijn bedongen en dus niet vastgelegd in de officiële papieren.

Eerder deze week werd bekend dat Manuela zo'n 600.000 dollar (575.000 euro) claimt bij de erven van Prince. Een deel van de schikking die ze bij hun scheiding in 2006 overeen waren gekomen, zou nog niet zijn uitbetaald.

Scheidingsdocumenten Prince worden ontzegeld
Scheidingsdocumenten Prince worden ontzegeld (Foto: BuzzE)