FOK! Wat een weer: Druilerig

Goeiemorgen! December lijkt een erg droge maand te gaan worden. De modellen zijn het allemaal met elkaar eens dat er zeker de komende 10 dagen weinig tot geen neerslag gaat vallen. Vandaag is dan nog een kleine uitzondering. Verder worden er bijzondere hogedrukstanden voor volgende week berekend. Namelijk tot 1045 a 1050 aan toe. Dit zouden dan recordwaarden worden. Jullie begrijpen dus al dat dit geen nat en winderig weer wil betekenen. Echter, ook winterweer zit er niet aan te komen.

Vandaag passeren er dan nog twee (zwakke) storingen. De eerste trekt vanochtend over en de tweede vanavond. Bij die storingen regent het af en toe. In de tussentijd is het wel af en toe droog, maar kan er nog steeds af en toe motregen vallen. De zon zullen we deze dag niet te zien krijgen. Het is met 8 graden vrij zacht en heel veel wind staat er ook niet.

De komende dagen verlopen zo mogelijk nog saaier.

Een fijne dinsdag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 08:25
Zon onder: 16:32
Zonkracht: 1 / 1
 
Qltel in Spanje (Foto: qltel)
Een tijdje geleden was qltel op reis naar Portugal. In Spanje maakte hij deze kleurrijke zonsopkomst mee. (Foto: qltel)
Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!
Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1959 Mies Bouwman leidt de allereerste inzamelingsactie op televisie in Nederland: Redt een kind voor Algerijnse vluchtelingen in Marokko.
1972 Een Spaans chartervliegtuig stort neer tijdens het opstijgen van de Canarische Eilanden waarbij 155 mensen omkomen.
1995 Tijdens een huiszoeking in het huis van Marc Dutroux horen rijkswachters kinderstemmen, maar de cel waarin de meisjes Julie en Melissa zijn opgesloten vinden zij niet.
2003 Arrestatie van Saddam Hoessein door de  Amerikaanse interventiemacht in Irak.
2008 De Duitse acteur Horst Tappert overlijdt.