GSOD: Van Barneveld zegeviert tegen Durrant, Van de Pas en Noppert klaar

Voor Benito van de Pas is de tweede ronde van de Grand Slam of Darts uitgelopen op een deceptie. De Tilburger werd door James Wade verslagen met maar liefst 10-2. 

Van de Pas kwam in Wolverhampton geen moment in zijn spel en moest liefst vier breaks incasseren. Hij pakte bij een 8-0 achterstand pas zijn eerste leg van de partij. 

Later vanavond komen er nog twee Nederlanders in actie. Debutant Danny Noppert neemt het op tegen de Schotse wereldkampioen Gary Anderson en Raymond van Barneveld zal aantreden tegen de Engelsman Glen Durrant.

Update 23.00 uur

Danny Noppert heeft bijna voor een stunt kunnen zorgen door te winnen van Gary Anderson, echter in de slotfase ging het mis. Na een 4-6 voorsprong en een 9-6 achterstand liep het naar een allesbeslissende leg. Daarin was Anderson bij de les en gooide een 180’er en een 100-finish voor de zege. 

Update 00.00 uur

Raymond van Barneveld heeft de laatste BDO'er op de Grand Slam of Darts uitgeschakeld. Barney won van Glen Durrant, de nummer één van de BDO met 10-7.

Durrant speelde een sterke openingsfase en kreeg drie pijlen om in de elfde leg een break voor te komen. Hij miste, waarna Van Barneveld direct toe sloeg. Barney zorgde voor 8-5 en een solide leg ook 9-6. Durrant voerde nog één keer de druk op, maar twee beurten op rij zonder triple gaven Barney alle tijd om het vanaf 48 af te maken. In de kwartfinale zal Van Barneveld aantreden tegen Anderson.