Golfers Van Driel en Lafeber lopen tourkaart mis

Golfer Joost Luiten zal ook in 2017 de enige Nederlandse golfer blijven op de Europese Tour. Maarten Lafeber en Darius van Driel haalden de cut van de Qualifying School finale maar slaagden er niet in om een kaart voor het hoogste Europese niveau te veroveren.

Lafeber en Van Driel maakten donderdag in de laatste ronde nog een kleine kans om in de top 25 te eindigen en daarmee een kaart voor de European Tour van 2017 te bemachtigen. Het lukten beide spelers niet en zullen het volgend jaar moeten proberen op de Challenge Tour.

Lafeber begon de slotdag op drie slagen van de top-25, maar het ging in het begin direct mis. Op de eerste twee holes sloeg hij een bogey en eindigde uiteindelijk met 80 slagen, acht slagen boven par. Hij eindigde uiteindelijk op 72e plek.

Van Driel ging op de slotdag van de zogenoemde rond in 72 slagen en bezette met een totaal van 428 een gedeelde 59e plaats. Hij noteerde donderdag vijf birdies tegenover drie bogeys én een dubbele bogey en daarmee op par hangen. Van Driel stond na vier dagen nog op een gedeelde tiende plek. Het ging woensdag mis en zakte naar een gedeelde 51e plek, vandaag wist hij dat dus niet meer te herstellen. 

Dit jaar verschenen vijf Nederlanders aan de start in de finale Qualifying School. Na vier dagen waren Reinier Saxton, Daan Huizing en Jurrian van der Vaart al uitgeschakeld. Ook Van Driel en Lafeber grepen dus uiteindelijk mis.