[eSports] uitslag League of Legends Worlds 2016

SK Telecom T1 heeft zoals verwacht het League of Legends-wereldkampioenschap gewonnen. In het Staples Center in Los Angeles versloeg het Zuid-Koreaanse team het eveneens Zuid-Koreaanse Samsung Galaxy met 3-2, om zo de titel te prolongeren en voor de derde keer zichzelf tot wereldkampioen te kronen.

Samsung Galaxy stond voor een haast onmogelijke opgave aan het begin van de finale, en vooral mid-laner Lee "Crown" Min-ho  zou een zware dobber hebben aan Lee "Faker" Sang-hyeok, die als een van de beste spelers aller tijden wordt beschouwd. Sk Telecom T1 pakte zoals verwacht de eerste game, weliswaar met de nodige moeite, maar in de tweede game oogde Samsung Galaxy slordig en kon SK Telecom T1 makkelijk de tweede game naar zich toetrekken, waardoor de summoner's cup binnen handbereik lag.

Maar Samsung Galaxy herpakte zich sterk in de derde game, met als hoogtepunt jungler Kang "Ambition" Chan-yong die de Elder Dragon onder de neus van SK Telecom T1 wist weg te kapen: 2-1. De vierde game kenmerkte zich door de slechte chemie van de champions van SK Telecom T1, waardoor Samsung Galaxy de spanning terugbracht in het Staples Center door een beslissende vijfde game uit het vuur te slepen.

De vijfde game ging lange tijd gelijk op, maar langzaam wist SK Telecom T1 met ongeëvenaard teamwork een voorsprong te kweken op Samsung Glaxy, waardoor ze uiteindelijk wonnnen, De Summoner's Cup was opnieuw voor SK Telecom T1, net als vorig jaar, en Faker werd gekozen tot MVP voor het gehele toernooi.

LoLworlds
[eSports] uitslag League of Legends Worlds 2016