Rea pakt wereldtitel Superbikes, Davies wint in Qatar

Jonathan Rea heeft zich in Qatar laten kronen tot wereldkampioen in de Superbikes. De Britse motorrijder reed op het circuit van Losail naar de tweede plek, ruim voldoende om met nog één race te gaan niet meer in te halen te zijn voor Kawasakiteamgenoot Tom Sykes. Rea is de eerste rijder die zijn wereldtitel weet te prolongeren sinds Carl Fogarty dat in 1999 deed. 

Polesitter Rea pakte aanvankelijk de leiding, maar werd al snel gepasseerd door Chaz Davies. Michael van der Mark kende geen lekkere start en viel terug van de negende naar de zeventiende plek. Enkele ronden later waren Davies en Rea al vertrokken, met Nicky Hayden en Sylvain Guintoli op respectabele afstand. Van der Mark begon langzaam wat naar voren te komen en had na vijf ronden de tiende plaats in handen. 

Davies en Rea werden in de rest van de race geen moment meer door iemand bedreigd, maar konden onderling ook niet echt vechten. De Ducatirijder bleek naarmate de race vorderde sterker dan Rea en die zag zijn landgenoot dan ook langzaam maar zeker wegrijden. Het leverde Davies de tiende zege van het seizoen op, maar Rea kwam als tweede over de finish en verdedigde zo met succes zijn wereldtitel. Guintoli eindigde als derde, voor Sykes, die Hayden in de slotronde nog inhaalde. Van der Mark kwam als negende over de streep.