FOK! Wat een weer.. Aardig wat zon en lekker zacht

Goeiemorgen! De zaterdag verliep wisselvallig. In de ochtend viel er nog wat regen- en motregen, maar in de loop van de dag klaarde het vanuit het zuiden behoorlijk op. In het noorden- en noordoosten verliep dat proces wat moeizamer en hebben ze maar een spaarzame opklaring gezien. Er stroomde wel wat zachtere lucht binnen en dat zullen we vandaag zeker merken.

Het wordt een heerlijke dag vandaag met veel ruimte voor de zon en maxima die omhoog klimmen naar 17 tot 20 graden. Dat is helemaal niet zo gek voor dit jaargetijde. De wind komt uit een zuidoostelijke richting en is matig, maar op de Wadden vrij krachtig.

De komende week ziet het er wat somberder uit. Dat is jammer voor diegene met herfstvakantie, want er valt de komende dagen af en toe regen en de bewolking overheerst. De zon laat echter niet helemaal verstek gaan. Toch zit een fraaie en droge dag er niet in, of het moet tegen komend weekend worden als zich een nieuw hogedrukgebied boven Scandinavie gaat melden. Maar dat duurt nog even.

De temperaturen gaan wel naar beneden komende week. Morgen is het nog 15 tot 17 graden, maar aan het eind van de week moeten we het doen met 12 graden.

Fijne zondag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:02
Zon onder: 18:50
Zonkracht: 2 / 1
 

Met wat wisselvallig weer op komst ook weer kans op een regenboog. (Foto: Stephan5)
Met wat wisselvallig weer op komst ook weer kans op buienluchten en een regenboog. ( Archieffoto: Stephan5)

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1923 De Walt Disney Company is opgericht door Walt Disney en zijn broer Roy Disney.
1951 Mies Bouman maakt haar debuut op televisie als omroepster bij de KRO.
1978 Kardinaal Karol Wojtyla wordt tot Paus Joahnnes Paulus II gekozen.
1984 Desmond Tutu wint de Nobelprijs voor de vrede.
2013 De Amerikaanse acteur Ed Lauter komt te overlijden.