Wasteland 3 haalt crowdfundingdoel in drie dagen

Twee week geleden werden we al getrakteerd op het heuglijke nieuws dat Wasteland 3 in de pijplijn zit, en vorige week kregen we al een voorproefje van de in-game dialogen en een fractie gameplay. Inmiddels blijkt het crowdfundingdoel van 2,75 miljoen dollar te zijn behaald in iets meer dan drie dagen.

Wasteland 3 wordt in tegenstelling tot zijn voorganger gefinancierd via Fig, een tegenhanger van Kickstarter. Dit stuitte her en der op ophef, omdat Brian Fargo van ontwikkelaar InXile zelf in de adviesraad zit van Fig. De heren van InXile zijn zelf echter begonnen met een flink eigen startkapitaal alvorens het project op het crowdfundingplatform te starten. Het project op Fig kun je hier vinden.

Vanaf nu gaat het dus alleen nog om stretch-goals. De eerste stretch-goal, die wordt gehaald zodra de teller de 3 miljoen dollar aantikt, is wel een bijzondere: een in-game companion in de vorm van een pratende auto genaamd Morningstar die is ontwikkeld om president Reagan te dienen en een hekel heeft aan communisten. De teller staat ten tijde van schrijven op 2.852.483 dollar.

Helaas voor de fans duurt het nog enorm lang voordat Wasteland 3 daadwerkelijk het levenslicht zal zien: de prognose van InXile staat momenteel op Q4 2019.