Golfer Luiten blijft in race voor titel KLM Open

Golfer Joost Luiten blijft in de race om voor de tweede maal in zijn carrière het KLM Open op zijn naam te schrijven. De Nederlander liep op de derde dag op The Dutch in Spijk een ronde van 69 slagen (-2) en staat met een totaalscore van 202 slagen (-11) op drie slagen van de leider.

Luiten had na zijn goede ronde van gisteren vandaag een mindere dag, maar toch wist de Nederlander drie birdies te noteren. Daar stond op de zestiende hole wel een bogey tegenover, maar door de dagscore is op de slotdag nog van alles mogelijk. Vanaf de gedeelde derde plaats zit de eindzege er nog steeds in.

De leiding is in handen van de Australiër Scott Hend die vandaag in 64 slagen (-7) rond ging. Achter hem staat Nino Bertasio tweede met een totaal van -13. De Italiaan zag op de slothole zijn leidende positie in rook opgaan door een dubbel bogey. Vermeldenswaardig was het optreden van de Zuid-Afrikaan Brandon Stone die het gisteren door Luiten neergezette baanrecord met een slag aanscherpte tot 63 slagen. Hij staat nu met een score van -10 op een gedeelde zevende plaats.

Naast Luiten hadden ook Wil Besseling en Maarten Lafeber de cut overleefd. Besseling deed vandaag goede zaken door een ronde van 68 slagen (-3). De Nederlander staat daardoor op een gedeelde 36e plaats met een score van -4. Lafeber kende een minder goede dag met 74 slagen (+3) en staat nu gedeeld 70e met +2 voor het toernooi.