Taylor naar zestiende finale World Matchplay na masterclass tegen Anderson

Phil Taylor heeft de finale van de World Matchplay bereikt. In de halve finale was hij met 17-8 te sterk voor regerend wereldkampioen Gary Anderson. De Engelsman gaat op voor zijn zestiende titel in Blackpool, maar dan moet hij zondag wel zien af te rekenen met Michael van Gerwen. 

Taylor zat direct goed in de wedstrijd, maar Anderson kon toch nog bijblijven waardoor het nog 'slechts' 3-2 stond bij de eerste pauze. Terug op het podium was het wel direct raak voor The Power en liep uit naar 5-2. Even later werd het zelfs 7-2 nadat Anderson drie pijlen op tops had gemist. 

In het resterende deel van de partij kon Taylor kleine foutjes van Anderson direct afstraffen. Op 11-4 kon Anderson nog terug komen tot 11-6 omdat Taylor nog wat dubbels miste, maar na een 65- en 64-finish van The Power was het snel gedaan een eventuele comeback van Anderson. 

Zondag zal de finale gaan tussen Taylor en Van Gerwen. Taylor heeft al zijn vijftien voorgaande finales gewonnen. Van Gerwen is het zijn derde finale op een rij. In 2014 verloor hij de finale met 18-9 van Taylor. Vorig jaar was Mighty Mike met 18-12 te sterk voor James Wade. Het heeft alles in zich om een historische finale te worden.